100%NL Magazine Ruben Hein
Zie ook:
Delen

Ruben Hein: ”Het is een andere tak van sport, een theatertour, en daar zit voor mij ook de uitdaging.”

Ruben is bij het grote publiek bekend geworden door zijn deelname aan Linda’s Zomerweken en als winnaar van Wie is de Mol. Met onder andere zijn vierde langspeelplaat Groundwork Rising en één miljoen streams op Spotify afgelopen jaar, is Ruben niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.

Ruben Hein gaat vanaf maart de theaters in met zijn solovoorstelling ‘Boventoon’.

Ruben Hein: ”Ja, ik zal toch wat meer met de billen bloot moeten! Het is een andere tak van sport, een theatertour, en daar zit voor mij ook de uitdaging. Muziek is hetgeen wat ik doe en wat ik ook altijd zal blijven doen. Een liedje is een prettige manier om jezelf verder niet te hoeven uitleggen. Je verhaal of gedachte zit in een liedje gegoten, wat voor mij een betekenis heeft, maar voor luisteraars wellicht een andere. Dat is juist goed. Nu, in de theaters, zal ik ook iets meer toelichten, uitleggen, vertellen en dat vind ik wel spannend. De veiligheid van het liedje doorbreek je als het ware…”

Tijdens de theatervoorstelling ‘Boventoon’ laat Ruben Hein aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen zien hoe het voor hem was zijn nieuwe plaat ‘Groundwork Rising’ te maken. Ben jij ook benieuwd naar deze voorstelling? 100%NL Magazine mag kaartjes weggeven!

Delen