100%NL Magazine Ruud de Wild

Ruud de Wild is openhartig over jeugd in ‘sekte’

Gisteren waren radio-dj Ruud de Wild en Claudia de Breij samen te zien in het programma Lago di Beau op RTL 4. Vooral de gesprekken met Ruud de Wild maakten veel indruk op de kijker.

Gisteren was radio-dj Ruud de Wild (52) te zien in het programma Lago di Beau op RTL 4. Tijdens een openhartig gesprek met presentator Beau van Erven Dorens (51) praat Ruud over zijn ‘traumatische’ jeugd

‘Sekte’

Ruud komt uit een gezin van elf kinderen en zijn vader was heel gelovig. “Ik kom uit een geloofsgenootschap, een sekte heet dat ook wel”, vertelt Ruud “Dat was heel streng.” 

Tijdens het gesprek merkt Beau op dat Ruud niet graag over zijn jeugd praat. Iets later in het gesprek blijkt dat te kloppen. De ouders van Ruud geloofden in het einde ter tijden en dat dit nabij was. Ruud kon zich hier niet in vinden. Zo vertelt hij in het programma dat hij als jongen een keertje uit logeren is gegaan en vervolgens nooit meer is teruggekeerd. “Het was daar fijner, veiliger, liefdevoller”, verklaart hij in Lago di Beau.

Therapie

De ervaringen uit zijn jeugd hebben lange tijd veel invloed gehad op het leven van Ruud. Echter, na de moord op Pim Fortuyn in 2002 liep het helemaal vast. Uiteindelijk is Ruud in therapie gegaan om zijn ervaringen te verwerken. Zijn psychiater zei iets prachtigs: “‘Als je het omarmt, kun je het ook uit liefde loslaten.” Dat was volgens Ruud heel leerzaam. Gelukkig heeft Ruud dit alles kunnen verwerken: “ik ben een opgeruimder mens geworden”.

Lago di Beau is elke zondag om 21.35 uur te zien op RTL 4.

Kinderen Ruud de Wild

Ruud de Wild is een gelukkig man. Hij heeft de liefde gevonden bij de bloedmooie Olcay en hij is vader van drie prachtige kinderen.

Ruud is vader van dochter Toy, zoon Johnny en dochter Teddy.

Oudste dochter Toy

Oudste dochter Toy kreeg Ruud uit een eerdere relatie met Tatum Dagelet. In 2004 ging het stel uit elkaar na een huwelijk van vier jaar. Toy is een prachtige jonge dame en heeft inmiddels de leeftijd van 18 jaar bereikt. Ze lijkt veel op haar moeder, maar heeft ook zeker wat van haar vader weg.

Bron en Beeld: Instagram Ruud de Wild.