100%NL Magazine Frans Duijts
Zie ook:
Delen

BIZAR: Tafelgasten in shock door torenhoge energieprijzen Frans Duijts

De energieprijzen gaan bij velen door het dak, maar als Frans Duijts zijn maandelijkse bedrag noemt, schrikt de hele tafel zich rot.

Frans Duijts

Frans Duijts kennen we allemaal als de Nederlandse zanger van liedjes als ‘Jij denkt maar dat jij alles mag van mij’ en ‘Lieveling’. Samen met zijn vrouw Marloes, waarmee hij inmiddels 18 jaar getrouwd is, heeft hij 3 kinderen. Met elkaar genieten zij van de mooie momenten in het leven, de vakanties samen en hun gezin. Frans geniet zelf van zijn optredens die hij regelmatig heeft.

Energieprijzen

Frans was deze week te gast bij het nieuwsprogramma HLF8. Met de rest van de gasten en presentatrice Leonie ter Braak had hij het over de energieprijzen, die momenteel torenhoog zijn. Op het moment dat Frans vertelde wat hij maandelijks betaald, schrok de hele tafel zich rot. Frans woont in een grote villa, maar een bedrag van 1.800 euro is echt ongelooflijk veel. ‘Dat gaat denk ik door naar boven de 2k’, vertelde hij. Zelf noemt hij deze kosten dan ook echt ‘bizar’. ‘Ik wil eigenlijk, sorry dat ik het zeg, hartaanval-Vattenfall afknippen en zelfvoorzienend zijn.’

Verduurzamen

1800 tot 2000 euro is echt verschrikkelijk veel geld en veel te gek voor Frans Duijts. Hij is daarom al bezig met het verduurzamen van zijn huis. Momenteel heeft hij al 85 zonnepanelen op zijn daken. ‘Schrik niet, ik verbruik 23.000 kuub elektra per jaar’, vertelt Frans. Leonie vermeldt tussendoor dat het gemiddelde 1200 kWh per jaar is. Een ‘bizar’ groot verschil dus. Tafelgasten vragen zich dan ook af hoe dit mogelijk is. ‘Maar joh, wat doe jij dan? Zit je de hele dag in het bubbelbad of zo?’, vroeg tafelgast Catherine Keyl. Frans antwoordt dat het bubbelbad inderdaad nog aanstaat. Er valt dus nog een hoop te bezuinigen in huize Duijts. Wij schrokken ook enorm van deze prijzen.

Bron en Beeld: HLF8

Delen

Meer over Frans Duijts

WAIT WHAT? Frans Duijts slaat compleet nieuwe weg in: 'Spannend, maar heel veel zin in'
WAIT WHAT? Frans Duijts slaat compleet nieuwe weg in: ‘Spannend, maar heel veel zin in’
Frans Duijts onthult: 'We stonden op het punt om uit elkaar te gaan'
Frans Duijts onthult: ‘We stonden op het punt om uit elkaar te gaan’
Lees alle artikelen over Frans Duijts