TV-kok Roberta Pagnier openhartig over het verlies van haar moeder, haar kinderen en over Italië!
Delen

TV-kok Roberta Pagnier openhartig over het verlies van haar moeder, haar kinderen en over Italië!

TV-kok Roberta Pagnier kennen we van het programma ‘Wat eten we?’ op Net 5 en van haar bekende boek de Pastabijbel. In een openhartig interview met Passie voor Italia vertelt de chef onder andere over haar Italiaanse familie, haar gezin en de dood van haar moeder

Hersentumor

De 42-jarige chef heeft een Nederlandse vader en een Italiaanse moeder. Toen Roberta 6 jaar oud was, werd haar moeder ziek. “Ze had een hersentumor en heeft nog een jaar of zes geleefd. Maar omdat haar hersenen erg aangetast waren is ze die periode erg ziek geweest”, vertelt ze openhartig aan Jennifer Nannings van Passie voor Italia.

Tweetalig

Hoewel Roberta tweetalig is opgevoed, heeft ze na de dood van haar moeder een lange tijd geen Italiaans meer gepraat. Pas toen ze 23 of 24 jaar was ging ze werken in een Italiaans restaurant met alleen maar Italianen. Daar heeft ze het Italiaans weer opgepakt. “Heerlijk vond ik dat. Om na al die tijd weer Italiaans te spreken, deed mij goed. Ik voelde mij ineens weer Italiaans.”

Samen koken

Roberta vindt het vooral heel jammer dat ze nooit samen met haar moeder heeft kunnen koken. Ook denkt ze dat haar vader de dood van zijn vrouw nooit helemaal heeft kunnen verwerken. “De mensen om ons heen die haar kennen zeggen dat ze een vrolijke, lachende, slimme, pittige vrouw was. Mijn vader was dol op haar. Hij heeft het verlies en haar ziekte volgens mij nooit helemaal goed kunnen verwerken. Vanaf de diagnose is bij ons thuis veel verandert qua sfeer en energie.”

Kinderen

De kinderen van Roberta zijn overigens echte Nederlanders. “Ze zijn hier opgegroeid en zijn natuurlijk maar een kwart Italiaans. Ik denk dat hun liefde voor Italië vooral in de voorkeur voor eten zit. Pasta, pasta, pasta. Toch leuk dat Anna en Milo hier en daar wat Italiaans temperament hebben. Ze zijn alle twee heel levendig. Houden van leven. Van gezelligheid. Van familie.”

Benieuwd naar meer leuke verhalen, interviews en Italiëtips? Ga dan naar de website van Passie voor Italia of volg ze op Instagram!

Bron: Passie voor Italia | Beeld: Instagram

Delen