Mariette van Tuyl is als populair foodblogger van Zoetrecepten.nl en freelance foodfotograaf altijd bezig met eten. Vanaf het moment dat ze opstaat door de lens van haar camera, als ze gaat bakken en wanneer ze nieuwe hotspots uitprobeert. ‘Ik deel mijn recepten, inspiratie en kennis heel graag met mensen om me heen. Goed eten maakt me blij.’
“Wat valt volgens jou onder ‘gezondigen’?
“Bij gezondigen probeer ik zo min mogelijk suiker en vet te gebruiken. Bewuste recepten, of dat nou vegan, lactose-intolerant of glutenvrij is. Zoete baksels, waar je vaker van kunt genieten en waar iedereen van kan meegenieten. Ingrediënten gebruiken waar je lichaam ook nog wat uithaalt. Al die recepten moet je oneindig testen, het is een vak apart, het gezondere bakken.”
Op wie probeer jij jouw recepten uit?
“Ik heb veel vrienden in Amsterdam en grote app-groepen, daar gooi ik af en toe iets in. Ik bak zoveel, ik weet op een gegeven moment niet meer wat ik ermee aan moet. Mijn vriend is het vaste testpanel, maar verder komen mijn vrienden graag aan de deur met een paar bakjes, haha.
Hoe blijf je op gewicht?
“Ik ben erg van het uitdelen, ik moet ongeveer elk jaar mijn plastic bakjes verzameling in huis vernieuwen. En ik hou ook van sporten, bewegen en gezond eten. Als je één plakje bananencake per dag eet, is er echt niks aan de hand.”
Hier vind je de website zoetrecepten van Mariette.
Lees het hele interview met Mariette van Tuyl in het nieuwe 100%NL Magazine!