Xander de Buisonjé gaat op wintersportvakantie en neemt mee

Xander de Buisonjé gaat op wintersportvakantie en neemt mee

De boomlange sympathieke zanger Xander de Buisonjé kan niet wachten tot hij weer met zijn gezin in de auto kan stappen op weg naar de wintersport. “De voorpret begint al in de straat”, zegt hij hierover. Maar hoe maakt Xander zijn auto winterklaar?

“Ik zorg er altijd voor dat mijn zomerbanden op tijd zijn omgewisseld. Ik heb een vaste garage waar mijn banden klaarliggen. Het is niet zo dat ik als eerste in de rij sta, maar ik zorg zeker dat ze er bijtijds liggen. Ik ben veel op de weg, dus ik vind dat best belangrijk.”

Kijk je nooit op tegen zo’n lang stuk rijden?

“Met de auto op wintersport geeft altijd gelijk een lekker sfeertje. Ik heb ook erg goede herinneringen aan de wintersportvakanties van vroeger. Met z’n allen in de auto op weg naar de sneeuw, heerlijk. De wagen volgeladen, kids op de achterbank. De voorpret begint al in de straat. Meestal rijden we in één keer, nu met de kleine moeten we even kijken hoe dat gaat.”

Heb je een dekentje, waxinelichtje en fles water in de auto, voor het geval je een keer in een sneeuwstorm stil komt te staan?

“Een waxinelichtje heb ik nog nooit in de auto gehad. Wel een kaarsje, om een beetje sfeer te maken in ons vakantiehuis, haha. Maar ik ga zeker niet onvoorbereid de weg op. We kijken altijd goed naar de voorspellingen en willen niet koste wat kost de weg maar op om maar op tijd op onze plaats van bestemming te komen. Veiligheid gaat boven alles.”

Wat voor auto rij je?

“Ik heb een Range Rover. Ik ben niet echt een auto freak, maar toen ik deze zag dacht ik wel: dat is een mooie bak. Ik rij altijd tweedehands auto’s en die rij ik dan helemaal op. Niet vanwege het geld, ik vind het gewoon zonde om een nieuwe auto te rijden.

Laat je de garage ook andere dingen checken, zoals antivries?

“Niet specifiek voor de vakantie, nee. Het oliepeil en zo laat ik checken als de auto voor onderhoud naar de garage gaat. Zelf doe ik dat nooit: ik heb echt geen idee wat er onder de motorkap zit, haha.”

Wil je net als Xander de Buisonjé met je eigen auto op wintersport, laat dan je auto winterklaar maken door een BOVAG-bedrijf. Op bovag.nl/winterbanden kun je ook zien in welke landen in Europa winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht zijn.

Lees het hele interview met Xander in de nieuwe november-december editie van 100%NL Magazine!  

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BOVAG