100%NL Magazine Lil Kleine

Zien: Lil Kleine voordat hij doorbrak!

Top fotograaf William Rutten krijgt vaak beginnende artiesten voor zijn lens. Zo in 2014 ook Jorik Scholten, tegenwoordig beter bekend als Lil Kleine!

En hier heeft de fotograaf nog een mooi verhaal over! Zo schrijft hij op zijn Instagrampagina dat hij nog vaak moet terugdenken aan de shoot met een “jong ambitieus leuk gastje” in 2014. Hierbij plaatst hij een foto van de toen nog onbekende Lil Kleine.

Moet hier nog best vaak aan terug denken, jong ambitieus leuk gastje komt in 2014 mijn studio binnen met grote toekomst plannen. En heel eerlijk, hoor ik dat vaak natuurlijk…. Je hoopt voor zo’n jongen dat het allemaal lukt maar weet ondertussen ook wel dat het maar voor een paar uitzonderingen is weggelegd…. Nu 5 jaar verder is eigenlijk bijna alles wat hij toen tegen mij zei al uitgekomen… Het omzetten van ambities en dromen in succes en de droom leven. En dat moest hij met vallen en opstaan, niet door iedereen even geliefd. Maar je mag er best respect voor hebben hoe hij het toch allemaal maar even klaar heeft gespeeld! En allemaal op zijn eigen manier. Laat hem maar schuiven! #lilkleine #williamrutten

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

En daarin heeft William helemaal gelijk! Voor de inmiddels 24-jarige Jorik zijn al heel veel dromen uitgekomen. Lil Kleine brak een jaar na deze fotoshoot namelijk definitief door, waarna in het zelfde jaar al een gouden album, vier gouden platen, twee platina platen en een triple platina plaat volgen!

De hierop volgende jaren volgt er alleen nog maar meer succes. Gouden platen, vijftien Top40 hits, uitverkochte shows en gillende menigtes zijn hier nog maar een klein onderdeel van. En toch blijft hij altijd lekker zichzelf! Een ware ster is geboren.

Tegenwoordig houdt Lil Kleine zich niet alleen bezig met muziek, maar heeft hij ook een eigen club: ‘t Lammetje en een eigen patatzaak in Amsterdam. Ook is hij wekelijks te zien als coach in The Voice of Holland én komt hij zeer binnenkort met een eigen kledinglijn: Jorik! Daarnaast maakte hij en zijn grote liefde Jamie in december 2018 bekend dat zij in 2019 hun eerste kindje – een jongetje – mogen verwelkomen, dus ook dit jaar belooft weer een topjaar voor Jorik te worden!

Bron: Lilkleine.nl. Beeld: William Rutten