100%NL Magazine douchefouten
Delen

5 douchefouten die veel mannen maken

Denk je dat je weet hoe je goed moet douchen? Ja, dat denken de meeste mensen! Toch maken veel Nederlanders nog genoeg fouten onder de douche, wat vooral het geval is bij de mannen.

Gelukkig kun je de fouten die je maakt onder douches oplossen door simpelweg je routine aan te passen. Voordat je dit kunt doen, moet je eerst natuurlijk wel weten wat de douchefouten zijn die je maakt. Onderstaand vind je hier een paar voorbeelden van waardoor je erachter komt hoe je ze de volgende keer kunt vermijden tijdens het douchen!

Te vaak douchen

We weten wat je denkt: is dit nou echt een probleem? Het is toch juist goed om schoon te zijn? Oké, dat is zo, maar je kunt desondanks zeker te vaak douchen. Als je vier keer per dag onder de douche staat, tenzij er een medische of levensreden is waarom dat echt nodig is, ben je te schoon. De waarheid is dat één keer per dag douchen voor de meesten van ons prima is. Soms is om de dag onder de douche stappen zelfs goed!

Agressief wassen

Ben je veel te agressief als je je huid wast? We snappen dat je graag dat washandje neemt en je gezicht hard schrobt. Als dat zo is, weet je helaas niet hoe je goed moet douchen. Als je daarna naar jezelf in de spiegel kijkt en je bent rood, irriteert dat je huid. Je verwijdert namelijk huidlagen door het agressief wassen. Dit kan leiden tot puistjes en allerlei andere problemen. Wees dus niet te ruw onder de douche!

Overdreven hete douches

Iedereen houdt van een warme douche, maar weet wel dat dit je huid irriteert. Ook verwijdert het essentiële oliën die er zijn om je huid en haar te beschermen. Let er dus op dat je de douche niet te heet zet. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om koude douches te nemen. Koude douches kunnen namelijk je wakker maken, je humeur stimuleren, je bloedsomloop verbeteren en je wilskracht trainen. Een koude douche nemen kan zelfs je weerstand tegen stress verbeteren.

Te lang douchen

Als je 30 minuten tot een uur onder de douche staat, douche je echt veel te lang. Je verspilt bovendien water en daardoor ook geld, wat zonde is aangezien je dit anders had kunnen gebruiken om nieuwe Le Coq Sportif schoenen te kunnen kopen. In principe moet je niet langer dan 10 minuten onder de douche staan, anders had je zelfs beter een bad kunnen nemen.

Geen conditioner

Je moet conditioner in je haar gebruiken, ook als je kort haar hebt. Conditioner is namelijk niet alleen voor mannen met lang haar. Als je haar meer dan 2,5 cm is en je hebt shampoo gebruikt, verwijdert de shampoo alle oliën. De conditioner zet het terug. Daardoor is het dus zo belangrijk om conditioner te gebruiken tijdens het douchen. Het is dan ook echt een aanrader om dit te doen aangezien het echt je haar zal remineraliseren onder de douche.

Delen