De ideale kerstkaarten voor jouw vrienden en familie!
Delen

De ideale kerstkaarten voor jouw vrienden en familie!

Kerstkaarten, we sturen ze allemaal erg graag naar onze geliefde, vrienden en familie. Of ze nou klassiek, grappig of juist lief zijn, ontvangers van de kerstkaarten worden er altijd blij van. Hoelang is deze traditie eigenlijk al gaande? Waarom sturen mensen nog kerstkaarten? En hoe kan je deze kaarten zelf ontwerpen? Wij vertellen je het graag.

Hoelang is de traditie van kerstkaarten al gaande?

In de Oudheid stuurde mensen elkaar al attenties in de decembertijd, denk aan maretakjes of groene takken. Maar de echte kerstkaarten werden pas vanaf de vijftiende eeuw naar geliefden gestuurd. De gewoonte van kerstkaarten sturen groeide enorm in de zestiende en zeventiende eeuw. Deze gewoonte was destijds alleen onder de rijken bekend. Pas in 1843 werd de eerste commerciële kerstkaart gedrukt door Henry Cole. In 1870 kwam de echte doorbraak van kerstkaarten door heel de wereld. Hierna is deze traditie niet meer gestopt!

Waarom sturen mensen elkaar kerstkaarten?

De kerstkaarten worden, zoals we allemaal misschien al wel weten, wat minder gestuurd. Er worden steeds meer online kerstwensen gestuurd, via whatsapp, social media of de mail. Maar het sturen en ophangen van kerstkaarten blijft toch een belangrijke kersttraditie voor een hoop gezinnen. Mensen willen elkaar een lief berichtje sturen tijdens de feestdagen en een mooie kerstkaart is daar dé manier ervoor!

Hoe kan je de kerstkaarten zelf ontwerpen?

Er zijn inmiddels een hoop leuke kerstkaartjes te vinden om te versturen naar je geliefden, maar je kan ze nu zelfs personaliseren! Als eerst kies je de grootte van de kaart uit. Vervolgens kies je of je dubbele fotokaarten wilt, of enkele fotokaarten. Je kiest de foto’s die jij voor jouw kaartje wil gebruiken uit, hier kan je ook achtergronden, clipart, kaders of sjablonen voor gebruiken. Deze foto’s kunnen op de binnenkant van de kaart en ook op de buitenkant. Vervolgens schrijf je een tekst, dit kan ook op de binnenkant en op de buitenkant. Daarna ben je klaar en kan je de kaartjes bestellen!

Geef elkaar een momentje van geluk

Een kaartje kan veel voor iemand betekenen. Soms kunnen andere een lastige periode ervaren zonder dat je dat door hebt. Vooral tijdens de winterperiode, als het weer kouder en vroeg donker wordt, blijven mensen eerder binnen. Eenzaamheid of minder goed in je vel zitten is een bekend fenomeen in die periode. Een lief kaartje tijdens deze periode kan veel geluk met zich meebrengen voor mensen. Hou je dus vooral niet in en stuur dat kaartje!

Delen