Helemaal hip op het strand met deze tips
Delen

Helemaal hip op het strand met deze tips

Op het strand heb je doorgaans niet zo heel veel kleding aan, dus kan het bijna onmogelijk zijn om een modeflater te slaan, zou je zeggen. Toch zijn er elk jaar weer nieuwe strandtrends te ontdekken, waar jij als modebewuste zonaanbidster of trendy surfer aan mee kunt doen. En die trends gaan verder dan een flitsende bikini of zwembroek. Hier lees je hoe jij deze zomer de show steelt op het strand en in de hipste strandtenten.

Een strandtas van natuurlijk materiaal

Elke stranddag begint met het inpakken van je tas. Je kunt ervoor kiezen om een willekeurige tas te gebruiken, maar als je jouw strandoutfit helemaal compleet wilt maken en mee wilt doen aan de hipste trends dan is een echte strandtas absoluut onmisbaar. Strandtassen komen in allerlei vormen en maten. De tassen waar je op dit moment mee gezien wilt worden zijn echter allemaal gemaakt van natuurlijke materialen, en dan het liefst ook nog zo duurzaam mogelijk, dus met oog voor het milieu, mens en dier. Als jij het strand oploopt met een rieten strandtas over je schouder doe je het helemaal perfect. Combineer je deze ook nog eens met een grote rieten hoed dan bescherm je niet alleen je gezicht tegen de felle zon, maar ben je ook nog eens hip en happening!

Hipper dan hip met een gehaakte bikini

Na schooltijd gooi je je schooltas dames gauw aan de kant en trek je razendsnel je bikini aan voor een verfrissende duik. Bij voorkeur is dat dit jaar een gehaakte bikini, bohemien style! Crochet is dit jaar ontzettend trendy en zien we dus niet alleen terug in jurkjes en topjes, maar ook in de bikini. Je hoeft dus ook helemaal niet per se zelf aan het haken te slaan, want ze zijn ook gewoon te koop. Met een beetje geluk tik je een echt vintage jaren ’60 of ’70 exemplaar op de kop en steel je helemaal de show met je slow fashion bikini. Combineer je jouw gehaakte bikini met een lange, zwierige bloemetjesjurk dan zit je helemaal goed.

Met een zwembroek kun je alle kanten op

De dames verzuchten wel eens dat dat heren het altijd zoveel makkelijker hebben. Ze trekken een willekeurige zwembroek aan en zijn klaar. Toch zijn er ook voor de mannen echt wel specifieke trends te ontdekken op het strand. Hippe mannen laten hun zakelijke werktas heren thuis en hijsen een sportieve en kleurrijke rugtas op hun rug voor een strandbezoek. De zwembroek die ze in hun tas stoppen kan dit jaar iets korter, ongeveer halverwege de dij, en de mannen kunnen ook lekker aan de hippie stijl meedoen met een tie-dye effect op hun zwembroek. Ook hier geldt dat je echt niet per se zelf met verf en je oude zwembroek aan de gang hoeft, al is dat natuurlijk wel lekker duurzaam. Ook een fijne botanische print of een aquatisch thema doet het dit jaar goed.

Met de billen bloot

Wie de stranden al heeft opgezocht de afgelopen weken is misschien al opgevallen dat er flink veel (bijna) blote billen te zien zijn. Een trend deze zomer is het hoog uitgesneden bikini broekje. Niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant, zoals bij de Brazilian bikini slip, is daardoor flink wat skin te zien. Wil jij ook graag zongekleurde billen, maar durf je het niet aan om hier de hele tijd mee te paraderen, dan is het goed om te weten dat het ook heel trendy is om je op het strand juist te bedekken. Bijvoorbeeld met een vintage kimono; lekker luchtig, maar toch verhullend.

Delen