De Nederlandse supporter tijdens het WK

De Nederlandse supporter tijdens het WK

In ons oranje outfit springen we er op ieder toernooi uit. We zijn die tegenstander die zelfs de grootste landen vrezen maar tegelijkertijd de vriend van iedereen. Oranje is niet alleen voor ons bijzonder maar verwondert ook over de grens. We hebben wat kenmerken op een rij gezet die de oranje supporter zo bijzonder maken.

1 Onze nationale Kleur

Supporters van de meeste landen gaan gekleed in rood, wit of blauw. Wij kiezen niet en dragen ze allemaal. Alsof dat nog niet genoeg is, springen we er ook uit met onze felle nationale kleur. Ons oranje outfit valt niet te missen en er is geen ander land dat dezelfde kleur gebruikt.  

 

2 We dossen ons graag uit

Alsof onze eigen kleur nog niet genoeg is, doen we er graag nog een schepje bovenop om ons outfit bijzonder te maken. Trommels, toeters, gekke mutsen en andere attributen worden uit de kast getrokken om ons elftal aan te moedigen. Waar we als Nederlanders normaal zweren bij “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”, gaan we tijdens het WK helemaal los.  

 

3 De hele straat moet eraan geloven

Naast onszelf moet vaak de hele buurt eraan geloven. De ene straat gaan hierin verder dan de ander, maar menig woonkamer en straat wordt uitbundig versierd. Een buurtbarbecue is hierbij een veelvoorkomend verschijnsel al zal dat tijdens dit koude WK waarschijnlijk minder aan de orde zijn.  

 

4 De voetbalpoule

Bijna ieder kantoor en vriendengroep in het land heeft er wel een, een voetbalpoule. Zeker dit WK, nu online gokken legaal is, zullen we wedden op oranje vaker voor zien komen onder de oranje supporters. 

 

5 Spreekkoren in alle talen

Als Nederlander spreken we onze talen. Er gaat niets boven een onschuldig spreekkoor in een andere taal waar de tegenstander geen antwoord op heeft. 

 

6 Vrienden met iedereen

Rivaliteit tussen landen is er altijd maar geen een land lijkt haat te koesteren voor ons elftal. Hier hebben we niet alleen plezier van op de tribune, ook in het café buiten het stadion is het hierdoor een stuk gezelliger. 

 

7 We houden van een drankje

Rivaliteit tussen landen is er altijd maar geen een land lijkt haat te koesteren voor ons elftal. Hier hebben we niet alleen plezier van op de tribune, ook in het café buiten het stadion is het hierdoor een stuk gezelliger. 

 

8 De voorpret

De sfeer die er in ons land hangt in aanloop naar het WK is ongeëvenaard. Als oranje supporter zijn we ontzettend goed in toeleven naar een WK. Of we nu wuppies sparen, een trommel hoed kunnen bemachtigen of speciale oranje hagelslag kopen, we doen maar al te graag mee aan de oranjekoorts. 

 

Zin gekregen in het WK?

Heb je na het lezen van dit artikel al helemaal zin gekregen in het WK? Dan hebben we nog wel een paar tips voor je om in de WK stemming te komen. Laten we hopen dat we het dit WK ver zullen schoppen, aan de sfeer zal het in ieder geval niet liggen!