100%NL Magazine Kwantum
Delen

Zó knap jij jouw huis goedkoop op

Heb je een nieuw huis gekocht, maar heeft het nog wat opknap werk nodig? Of wil jij jouw huidige huis als nieuw laten lijken? Lees dan snel verder hoe jij dit goedkoop kunt doen.

Vloer

Bij het leggen van een vloer wordt er vaak aan hoge kosten gedacht. Echter zijn er ook genoeg goedkope collectie laminaat. Bij de kwantum heb je al laminaat voor 7 euro per vierkante meter. Als er laminaat in de aanbieding is ben je nog goedkoper uit. Daarnaast kan je behoorlijk wat jaren doen met het laminaat. Het vervangen van je vloer is dus de moeite waard als je huidige vloer gesleten is of niet meer naar je wens is. Met een leuke vloerkleed kan je goedkoop je vloer aankleden. Op internet kan je vele instructiefilmpjes vinden hoe je zelf je laminaat kan leggen. Dit is een stuk gemakkelijker. Vooral met kliklaminaat is dit eenvoudig zelf te doen. Let er wel op dat jij het nieuwe laminaat minimaal 48 uur laat acclimatiseren in je huis.

Muur

Je kunt je muur goedkoop opknappen met een likje verf. Verf kan je goedkoop aanschaffen bij verschillende bouwwinkels. Het goedkoopste is om zelf te verven. Heb jij hier nog geen ervaring mee? Vraag dan of iemand uit je netwerk je uitleg wilt geven en een muur samen wilt verven. Zo kan je eenvoudig leren hoe je moet verven. Belangrijk is dat je muur helemaal stofvrij is en er geen restjes behang ophangen. Anders zal je muur niet egaal worden. Ook als je verfrollers niet goed schoon zijn kan dit gebeuren. Je kunt je verfrollers haarvrij maken door een kledingroller te gebruiken. Zijn je verfrollers nog erg vies? Laat ze dan een nachtje in azijn staan. Zo komen alle verfstukjes los. Zorg dat tijdens het verven je de zijkanten van de muur en bij je plafond hebt afgeplakt, zodat er geen verf op komt. Leg ook een zeil op de grond om verfklodders te voorkomen op je nieuwe vloer.

Gordijnen

Door nieuwe gordijnen lijkt je huis als nieuw. Let goed op de aanbiedingen en koop je gordijnen met een mooie aanbieding. Zijn je huidige gordijnen nog goed, maar zijn ze verkleurd? Dan kan je ze met textielverf in een andere kleur verven. Verf het wel in een donkerder kleur. Een lichtere kleur zal niet goed pakken. Door ze te verven lijken ze weer als nieuw.

Bij het opknappen van je huis is het slim om van tevoren een woonstijl te kiezen. Zo kan jij je nieuwe kleur muren, gordijnen en vloer goed bij elkaar laten passen.

Delen