100%NL Magazine garnaal

GESLOTEN: kookboek ‘De Kleine Smaakmaker’ vol recepten met de Hollandse garnaal!

Deze winactie is gesloten.

Speciaal voor de Hollandse garnaal, de Kleine Smaakmaker, is er een kookboekje gemaakt.

De Hollandse garnaal komt rechtstreeks uit onze eigen Noord- en Waddenzee. Naast de allerlekkerste, is deze lokale held ook nog eens een verantwoord product. Sinds eind 2017 is de kleine smaakmaker namelijk de trotse drager van het MSC-duurzaamheidscertificaat. Dit is een prestatie en is mede mogelijk geworden door de samenwerking die de Duitse, Deense en Nederlandse garnalenvisserijen zijn aangegaan. Hierdoor wordt een gezonde, stabiele populatie van Hollandse garnalen behouden en is er minimale invloed op het overige zeeleven. Als consument weet je dus dat de Hollandse garnalen, die je met MSC-logo koopt, op verantwoorde manier zijn bevist en dat de herkomst traceerbaar is.

Waar een klein schaaldiertje groot in kan zijn

De Hollandse garnaal mag dan klein zijn, de smaak is groots. Zoet en ziltig, een alleskunner omdat hij aan veel gerechten nét dat beetje extra toevoegt. Je kunt er bovendien, ongeacht het seizoen, eindeloos mee experimenteren want Hollandse garnalen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

De smaak van deze garnaal is intenser dan van menig grote garnaal. ‘Onze’ garnaal staat, in binnen- én buitenland, vooral bekend om zijn krachtige zilte en romige lichtzoete smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders uit boven zijn soortgenoten. En omdat ‘ie zo uitgesproken van smaak is, heb je aan een kleine hoeveelheid genoeg. Ook met een handje van dit kleine schaaldiertje kun je oneindig variëren en voeg je een ware smaakexplosie toe aan je gerecht.

Wil je zelf experimenteren met Hollandse garnalen? Kijk dan op www.visrecepten.nl voor inspiratie!

WIN!

Wil jij kans maken op het kookboek de Kleine Smaakmaker? Wij mogen er maar liefst 5 weggeven! Doe mee!

100%NL Magazine visbureau

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Visbureau