100%NL Magazine festival

GESLOTEN: setje festivaloordoppen of slaapoordoppen van Alpine!

Deze winactie is gesloten.

De wintermaanden liggen achter ons en voor we het weten gaat het vakantie- en festivalseizoen weer van start! Maar wat zijn de risico's van te harde muziek? En hoe zorg je ervoor dat je toch voldoende uitrust? Wij hebben de ideale oplossing voor je! Je kan nu of een set PartyPlug (festival)oordoppen of een set SleepSoft (slaap)oordoppen winnen!

Alpine PartyPlug
Gehoorschade heb je binnen no time opgelopen, maar hoe ontstaat gehoorschade? In het oor bevindt zich het slakkenhuis, daarin zitten zintuigcellen met daaraan duizenden kleine trilhaartjes. Naarmate we ouder worden slijten die trilhaartjes. Dat is de reden waarom ouderen vaak minder goed horen, ouderdomsslechthorendheid noemen we dat. Maar ook hard geluid kan de trilhaartjes beschadigen. Dit kan bijvoorbeeld komen door extreem hard geluid. Bij buitenpodia ligt het volume meestal tussen de 90 en 100 decibel, in een festivaltent tussen de 95 en 103 decibel. Als je langer dan acht uur in geluid van 80 decibel verblijft loop je al risico op gehoorschade. Je kunt in 83 decibel maar 4 uur veilig verblijven zonder gehoorschade. Iedere 3 decibel meer verkort deze tijd met de helft. Tijdens festivals en concerten riskeer je daarom al binnen enkele minuten gehoorschade. Het is daarom van belang om je gehoor goed te beschermen als je naar een festival gaat. Met de Alpine PartyPlug heb je de oplossing gevonden. De PartyPlug voorkomt gehoorbeschadiging en zijn nauwelijks zichtbaar in het oor. Dankzij de akoestische filters wordt het geluidsniveau teruggebracht naar een veilig niveau, maar de muziekbeleving blijft. Ook gesprekken zijn nog gewoon verstaanbaar. De ideale festival-gadget! De Alpine PartyPlug koop je hier.
100%NL Magazine partyplug

Alpine SleepSoft
Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kan het genieten pas echt beginnen! In je hotel of op de camping kun je eindelijk wat slaap inhalen. Tenzij de buren roet in het eten gooien. Met goede slaapoordoppen ben je voorbereid op bijvoorbeeld gehorige hotelkamers of op snurkende mede-kampeerders. De Alpine SleepSoft oordoppen hebben een hoge demping en zijn van zacht materiaal dat zich naar jouw oor vormt. Net als de vliegoordoppen van Alpine hebben ze flexibele filters, die ideaal zijn voor zijslapers. Heb je de wekker gezet voor een vroege roadtrip? Geen zorgen, daar slaap je niet doorheen. Het alarm blijft namelijk hoorbaar.
100%NL Magazine Alpine SleepSoft

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Alpine Hearing Protection