100%NL Magazine Chantal Janzen

Chantal Janzen

Chantal Janzen (15 februari 1979) is een Nederlandse, zangeres en tv-presentator. Ze is vooral bekend van haar rollen in 42nd street, Saturday Night Fever, Beauty and the beast, Hij Gelooft in Mij, Tarzan en natuurlijk als host van het Eurovisie Songfestival 2020 en 2021. Ook is ze bekend bij onze oosterburen als jurylid in Das Supertalent.

Carrière

Na haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten speelde Janzen in meerdere musicals en films. Ook bracht ze een paar nummers uit, waaronder Vecht mee met rapper Yes-R. In 2011 stapte Chantal over van AVRO naar RTL Nederland. Hier presenteerde ze programma’s als Chantal blijft Slapen en Dance Dance Dance. Daarbij is ze sinds 2013 jurylid bij Holland’s Got Talent. In 2015 is Chantal op de Duitse tv te zien als presentatrice van The Voice Kids en maakt ze haar debuut in Duitsland. In 2017 had ze haar eigen personalityshow &Chantal. Ook heeft ze sinds dat jaar een eigen glossy en onlinemediaplatform genaamd &C. In 2019 presenteert ze The voice of Holland en maakt ze haar debuut als televisieproducent met Chantals Pyjama Party. Omdat het Eurovisie Songfestival in 2020 vanwege de coronapandemie niet door ging, presenteerde Chantal samen met Jan Smit en Edsilia Rombley een alternatieve tv-uitzending. In 2021 mochten dezelfde presentoren en Nikkie de Jager het gelukkig op de ‘normale’ manier presenteren. Verder is Chantal te horen als inspreker en zangeres in de film 2 kleine kleutertjes: Een dag om nooit te vergeten.

Privé

In 2014 trouwde Chantal met Marco Geeratz in Londen. Samen hebben ze twee zoons, James en Bobby. Ook is ze trotse stiefmoeder van de drie kinderen die Marco uit een eerdere relatie heeft.