100%NL Magazine Dieuwertje Blok ANP

Diewertje Blok

Wie is Dieuwertje Blok?

Veel van ons zullen Dieuwertje kennen van het Sinterklaas Journaal, waar ze sinds 2001 het gezicht van is. Elk jaar weet het programma weer vele kinderen voor de buis te slepen. Behalve Het Sinterklaas Journaal, kan je haar ook kennen van programma’s als De Ochtendshow, Tros Nieuwsshow, en NTR Podium.

Carrière

Na haar middelbare school op havo niveau te hebben afgerond, begon Dieuwertje in 1980 haar carrière als omroepster bij KRO. Hier presenteerde ze programma’s als Sport Op Maandag. Na een tijd gewerkt te hebben bij KRO, stapte ze over naar de zender VARA. De programma’s die hier door haar werden gepresenteerd waren onder andere Filmnieuws en Zomertijd. Na deze tijd is ze nog een aantal keer van zender gewisseld, maar tegenwoordig is ze werkzaam bij NPO.

Tijdens naar carrière heeft ze een aantal mooie prestaties onder haar naam kunnen zetten. Zo won ze in 2008 de Gouden Stuiver, voor Het Sinterklaasjournaal in de categorie ‘Beste Kinderprogramma’.

Privé

Uit haar eerste huwelijk heeft Dieuwertje twee kinderen gekregen, Sam en Mick. Na uit haar eerste huwelijk gestapt te zijn, is Dieuwertje opnieuw gelukkig geworden in de liefde. Ze is tegenwoordig getrouwd met journalist Peter de Bie.