Gerard Joling

Gerard Joling

Gerard Jan Joling (29 april 1960) is bekend als Nederlands zanger en televisiepresentator. Hij is vooral bekend door zijn deelname aan Het Eurovisie Songfestival en als onderdeel van de Toppers. Door de derde plaats te behalen in de Soundmixshow werd Joling bekend. Zijn album No more bolero’s werd in veel landen uitgebracht en was een groot succes. In 2005 begonnen René Froger, Gordon Heuckeroth en Joling aan de Toppers. Nog steeds is de groep een groot succes, ondanks het feit dat Gordon hier geen onderdeel meer van is en Jan Smit bij de groep kwam.   

Carriere Gerard Joling

Verder heeft Joling veel programma’s gepresenteerd. Zo was hij te zien bij Karaoke op 4, De Waarheid en Shownieuws. Gordon en Joling waren in 2013 ook vaak te zien op televisie door hun programma Geer & Goor: Effe geen cent te makken. Het programma kreeg veel vervolgen. Vanaf 2019 was Joling te zien in de jury van The Masked Singer en was hij coach bij The Voice Senior. Tussendoor had Joling nog een paar goede hits zoals zijn Single Echte vrienden met Jan Smit.  

Privé

Gerard heeft jarenlang een relatie gehad met zijn manager Wino. Deze relatie werd echter beëindigd toen Wino een relatie kreeg met de zus van Marco Borsato, met wie hij twee kinderen kreeg. Wino en Gerard kunnen nog steeds goed met elkaar opschieten, maar zeggen geen relatie meer te krijgen. Gerard heeft momenteel geen relatie.