100%NL Magazine Helene Hendriks

Helene Hendriks

Helène Hendriks

Helene Hendriks (1980) kennen we natuurlijk allemaal als voormalig hockeyster en tegenwoordig als presentatrice. Vanaf juni 2019 presenteerde ze een tijd de talkshow Hendriks en Genee. Ze deed dit samen met Wilfred Genee. Ook schoof ze regelmatig aan als sport-deskundige tijdens 6 inside. Tijdens de ‘Oranjezomer’ in 2021 nam ze tijdelijk de presentatie over van Wilfred Genee. Vanaf februari 2022 is ze ook vaak te zien bij Vandaag Inside. Verder presenteert ze met Sam Hagens het programma HLF 8.

Carrière

Toen Helène jong was begon zij met Hockeyen. Haar eerste team was HCP en zij ging vervolgens naar Push, waar ze op haar zeventiende in het eerste team kwam. Met de club promoveerde zij toen naar de Hoofdklasse. Hendriks speelde twaalf jaar op dit niveau en kwam ook uit voor Den Bosch, Rotterdam en Victoria. Nadat zij stopte met hockey, begon Helène een journalistieke carrière. Zij heeft onder andere actief bij Brabant10, NAC TV en Omroep Brabant. In 2013 maakte zij de overstap naar Fox Sports, waar zij ging werken als presentatrice en verslaggeefster. Ook is zij nog te zien geweest bij VI, De Wereld Draait Door en Veronica. Helène won in 2023 de Televisier-Ring voor beste presentator.

Privé

Helèna laat over het algemeen weinig los over haar liefdesleven, maar als we de roddels moeten geloven is zij gelukkig met haar 22 jaar oudere partner.