100%NL Magazine Ilse Warringa

Ilse Warringa

Ilse Warringa (1 juni 1975) is bekend als Nederlandse actrice en stemactrice. Na het volgen van een zang- en kunstenaarsopleiding in Zwolle is Warringa in 1988 afgestudeerd als docent drama. Voor het oprichten van de toneelgroep Bloody Mary speelde Warringa als eerste bij toneelgezelschap Stella Den HaagEen paar bekende voorstellingen bij Bloody Mary waren Hol, Broeders en zusters, Schraap en Selma & Louise.  

Naast toneel was Warringa vanaf 2005 te zien in Het Klokhuis en meer educatieve televisieseries. Haar carrière als stemactrice kwam van start in 2006 met de animatieserie Winx Club. De jaren hierna was ze in meerdere programma’s te zien zoals Budget TV, Mag ik u kussen?, De Grote Improvatieshow en De Slimste Mens. Warringa is tegenwoordig ook bekend voor het spelen van een van de hoofdrollen in de Luizenmoeder. Ze schreef de serie samen met Diederik Ebbinge.

Privé

Ilse Warringa en haar man Gerwalt Spijkerman zijn al dertig jaar bij elkaar. Ze ontmoetten elkaar in 1991 en zijn elkaar nooit kwijtgeraakt. Samen hebben ze twee kinderen gekregen: Mees en Wies. Ilse en Gerwalt hebben een open relatie; ‘’vrijheid in verbondenheid,’’ is volgens hen het huwelijksgeheim. Ze vinden elkaar toch altijd de leukste.