Jelka van Houten

Jelka van Houten

Carrière

Jelline Floriska (Jelka) van Houten (1 september 1978) is bekend als Nederlands zangeres en actrice. Van Houten werd bekend door haar rol in de musical Turks Fruit en Dromen… zijn bedrog. Hierna speelde van Houten nog in verschillende series en films als Raak, ’t Schaap met de 5 pooten en Jeuk. Haar eerste CD werd in 2015 uitgebracht.

Het gezin van Jelka van Houten

Jelka heeft uit een eerder huwelijk twee kinderen, zoon Walt en dochter Jean. Met haar huidige vriend Henry van Loon kreeg ze in november dochter Bonnie. Het geboortekaartje van het koppel was vooral heel bijzonder. Deze was namelijk speciaal geborduurd voor Bonnie. Jelka en Henry werden een paar jaar geleden verliefd toen ze samen in het theater speelden. In 2018 maakten ze bekend dat ze een relatie hadden. Eerder had Jelka een relatie met Koppe Koppeschaar maar gingen zij na 6 jaar huwelijk uit elkaar.

De moeder van Jelka en Carice van Houten

De zusjes Carice en Jelka hebben veel met elkaar gemeen. Ze zijn beide bloedje knap én acteren beide de sterren van de hemel! Als we de foto’s zien van hun moeder Margje zien we duidelijk van wie de dames hun looks hebben, ook al zo’n knappe vrouw! Margje Stasse is, net als haar dochters, ook heel creatief. Als we haar opzoeken op Facebook zien we dat ze zich vaak bezig houdt met haar grote hobby: schilderen. Helaas is in 2016 de vader van Carice en Jelka overleden. Theodore van Houten werd maar 63 jaar oud. Theodore van Houten was filmjournalist, schrijver en musicoloog. Het is dus niet gek dat Carice en Jelka beide zo creatief zijn.