100%NL Magazine ANP John van den Heuvel

John van den Heuvel

John van den Heuvel (26 december 1962) is een Nederlands presenator, (misdaad)journalist en voormalig politieagent. Van den Heuvel begon zijn carrière bij de Amsterdamse CID als rechercheur en begon in 1990 als misdaadverslaggever bij De Telegraaf. In de jaren hierna werkte hij aan vele misdaadrapportages en deed veel onderzoek naar criminele activiteiten. Van den Heuvel begon zijn carrière als presentator bij het programma Bureau Misdaad, dat vervolgens Bureau van den Heuvel werd genoemd. In de jaren hierna heeft van den Heuvel nog meer programma’s gepresenteerd als Recht gezet!, Das je goed recht, Ontvoerd en Op de vlucht. Hiernaast was hij misdaaddeskundige bij RTL Boulevard. In het programma Jachtseizoen van StukTV was John van den Heuvel te gast in 2017, maar hij wist niet te ontsnappen.  

John van den Heuvel bedreigd

Eind 2018 kon van den Heuvel een tijd niet bij RTL Boulevard komen doordat hij werd bedreigd. Het werd niet geriskeerd voor de veiligheid van de burgers rondom de studio. Na vier maanden keerde hij weer terug naar de studio. Van den Heuvel was ook enige tijd niet aanwezig bij de show na de fatale aanslag op Peter R. de Vries 

Privé 

Van den Heuvel is getrouwd met Mariette Van Schie. Ruim dertig jaar geleden zou het koppel hun eerste dochtertje mogen verwelkomen, maar zij overleed al in de buik. Daarna heeft het stel nog samen drie zonen gekregen.