loek peters header

Loek Peters

Wie is Loek Peters?

Loek Peters (3 juli 1974) is bekend als Nederlands acteur. Hij is onder meer bekend van Penoza, Rokjesdag en De Verraders.

Carriere 

Hij volgde een opleiding aan de Toneelschool Amsterdam tot 2000. Peters is zowel te zien in dramaseries als in filmproducties. Daarnaast was hij ook te zien in theater waar hij zoal de hoofdrol had in het stuk Blind vertrouwen in 2011. Peters was genomineerd voor een Gouden Kalf in 2008 voor ‘beste mannelijke rol’, maar deze werd toegekend aan Ton Kas. Van 2010 tot 2017 had Peters een rol in de succesvolle serie Penoza waar hij Berry Reitens speelde. Loek Peters was deelnemer in het vijftiende seizoen van Expeditie Robinson en keerde terug in dit programma in 2021. Een ander spelprogramma waar hij aan mee deed was De Verraders.  

Liefdesleven van Loek Peters

Peters is jarenlang al gelukkig getrouwd met actrice Ilse Heus. De actrice is niet alleen actief in de televisiewereld, maar óók geregeld te vinden is in het theater. Het koppel heeft twee kinderen: dochter Pimme en zoon Fons Franciscus Bink. Ook was het stel was samen te zien in de film Roffa.