Maan

Maan

Maan de Steenwinkel (10 februari 1997) is bekend geworden door The Voice of Holland 2015 te winnen. De single Perfect World, geproduceerd door Hardwell, kwam in 2016 in de Mega Top 50 en de Nederlandse top 40 op Radio538. Haar tweede single Ride it kwam niet veel later uit.  

Maan tijdens The Voice of Holland

De zangeres heeft aan meerdere televisieprogramma’s meegedaan. Zo was ze in 2017 te zien in Beste Zangers en deed ze met Kaj van der Voort mee in Dance Dance Dance, waarbij ze de derde plaats behaalden. Ondanks dat haar volgende single Almost Had It All geen succes was, werd Maan wel gevraagd voor meer televisieprogramma’s. Ze was te zien in Van der Vorst ziet sterren, The Big Music Quiz en Keep it Cool. Maan deed mee aan De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! In Amsterdam, Eindhoven en Zwolle in 2018. In september dit jaar was ze een van de vakjuryleden van het Junior Songfestival. Een maand later won ze twee Buma NL Awards: Meest Succesvolle Single – Urban en Meest Gestreamde Track. Eerder dat jaar was Maan te zien in Jachtseizoen 

Carrière Maan de Steenwinkel

Maan begon aan haar eerste clubtournee van 6 shows in december 2017. Ongeveer een jaar later werd bekend dat zij ook een tweede clubtour zou gaan doen. In 2019 is Maan gastartiest geweest in de Kuip bij Marco Borsato. Vanaf 2019 deed Maan mee bij de Vrienden van Amstel LIVE! In Rotterdam Ahoy. Dit heeft ze tot nu toe ieder jaar weer gedaan. De zangeres is in februari 2019 benoemd tot Beste zangeres van het Jaar bij de 100% NL Awards. Haar eerste album Onverstaanbaar heeft ze uitgebracht op 31 januari 2020. Dit album werd een groot succes en kwam op de eerste plek binnen in de Nederlandse Album Top 100. Daarnaast behaalde ze met dit album de gouden status, won ze de Edison muziekprijs voor Beste Pop single van 2019 en kreeg ze een gouden status voor het nummer Ze huilt maar ze lacht. Sinds maart 2021 is Maan onderdeel van The Streamers. 

Privé 

Tot 2019 had Maan een relatie met Tony Junior die bijna drie jaar heeft geduurd. Inmiddels heeft ze een relatie met Goldband-zanger Karel Gerlach.