100%NL Magazine Marieke Elsinga

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga (12 juli 1986) is bekend als Nederlands radio- en televisiepresentatrice. Na het afronden van de studie Communicatiemanagement 2008 begon Elsinga met werken bij Hyves en CityFilm. In 2011 begon ze met het maken van radioprogramma’s en na een jaar kreeg ze de kans om een radio-opleiding te volgen bij Q-Music. De jaren hierna was Elsinga vooral in de nacht te horen op de radiozender. Samen met Mattie Valk presenteerde ze de ochtendshow vanaf 2018 en won nog geen jaar later de Zilveren Radioster als beste vrouwelijke dj.

Elsinga was sinds 2015 te zien op televisie bij onder andere de programma’s RTL Summer Night, Expeditie Robinson en It Takes 2. Ze presenteerde daarbij zelf ook enkele programma’s.

Privé

Marieke Elsinga is al een tijdje samen met haar partner Sander. Ze was voor hem niet succesvol in de liefde, maar is nu dolgelukkig. Ze wonen momenteel samen in Amsterdam en Elsinga liet weten dat ze in de toekomst graag zou trouwen. Samen kregen ze in 2022 hun zoontje Jip en maakten recentelijk bekend dat zij nog een kindje verwachten.