100%NL Magazine Maxime Meiland

Maxime Meiland

Maxime Meiland (25 november 1995) is een Nederlandse mediapersoonlijkheid en gezinslid van de familie Meiland. Ze is vooral bekend van het televisieprogramma Chateau Meiland.

Carrière

Op twaalfjarige leeftijd was Maxime voor het eerst op tv te zien in het programma Ik Vertrek. Samen met vader Martien, moeder Erica en zus Montana vertrokken ze naar Frankrijk en startten ze een bed & breakfast. Na twee jaar kwamen ze alweer terug naar Nederland. Toch had de familie nog niet genoeg van Frankrijk en vertrokken ze er in 2019 opnieuw naartoe. Ze restaureerde een chateau en opende een bed & breakfast. Deze periode werd in 2019 uitgezonden in het programma Chateau Meiland op SBS 6. Het werd een groot succes en de familie ging er met de Gouden Televisie-Ring vandoor.

Maxime zette een kledinglijn op maar kwam al snel in opspraak omdat ze kleding van Aliexpress zou verkopen. In 2020 was ze te zien in haar eigen serie Wat wil Maxime?. Later in dat jaar bracht ze het kinderboek Sint en de verdwaalde pakjesboot uit. In 2021 maakten zij en haar oudere zus Montana hun presentatiedebuut in hun eigen klusprogramma Petit Chateau op SBS 6.

Privé

Maxime werd in 2017 moeder van haar dochter Claire. Ze was op dat moment een alleenstaande ouder. Sinds 2020 heeft ze een relatie met cameraman Leroy Molkenboer. Samen kregen zij in 2021 een dochter: Vivé. In juli 2022 trouwde het koppel.