100%NL Magazine Merel Westrik

Merel Westrik

Merel Westrik

Merel Westrik is presentatrice, journaliste en nieuwslezeres. Merel kennen we allemaal als die stralende presentatrice die met haar natuurlijke charme en scherp journalistieke inzicht de harten van velen heeft veroverd. In 2019 deed Merel mee aan het populaire programma Wie is de Mol. En wat bleek? Merel was de Mol! Het was actrice Sarah Chronis die haar wist te ontmaskeren. Ook maakt ze in de zomer van dat jaar de overstap naar Net5 om het praatprogramma ‘Ladies Night’ te presenteren. In deze talkshow praat Merel met gasten van de show over wat hen opvalt in het nieuws, op social media en in het dagelijkse leven.

Bijzondere Hobby

Naast haar werk heeft Merel een hele bijzondere hobby: Taxidermie. Het opzetten van vogels heeft het hart van Merel gestolen. Merel: ‘Van mijn moeder kreeg ik voor mijn verjaardag een cursus vogels opzetten. Dat zijn wij met z’n tweeën een weekend gaan doen, in een klasje. Het was geweldig. Ik ben niet heel snel en heb zo’n twee dagen nodig om een vogel op te zetten. Maar met een kleintje van 2,5 komt het zelden voor dat ik twee dagen achter elkaar tijd heb om er geconcentreerd mee bezig te zijn. Het is zo fijn om te doen, omdat je zo je hoofd erbij nodig hebt, dat je aan niks anders kunt denken. Je zit te snijden, punniken en pielen.’

Gezin Merel Westrik

Sinds het prille jaar van 2019 zijn Merel Westrik en Pepijn Crone een sprankelend stel. Pepijn, een charismatische Nederlandse journalist en presentator, heeft zijn stempel gedrukt bij verschillende toonaangevende omroepen, waaronder de NOS en RTL Nieuws. Maar dat is niet het enige wat hem uniek maakt. Uit een eerder hoofdstuk van zijn leven draagt Pepijn al de trotse titel van vader van een zoon en een dochter.

Het liefdesverhaal van Merel en Pepijn kreeg een schitterend vervolg toen ze samen een prachtige dochter mochten verwelkomen: Billie Mae Crone. Op een stralende dag, op 30 april 2021, kwam dit schattige wondertje ter wereld, waardoor hun gezinnetje nog meer kleur en vreugde kreeg.