Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Wie is Michael van Gerwen?

Michael van Gerwen (25 april 1989) is een Nederlandse darter die in zijn carrière al veel titels in de sport darts heeft gewonnen, waaronder het WK darts, EK darts, World Matchplay, World Grand Prix en nog vele andere.

Carrière

Michael van Gerwen werd geboren op 25 april 1989 in Boxtel. Hij begon op zijn dertiende met darten waarbij hij samen met zijn vrienden voor de lol speelde in het café. In de jaren die volgden ging het razendsnel met de dart carrière van Michael, waarbij hij in 2007, samen met twee andere talentvolle darters Jelle Klaassen en Vincent van der Voort, de stap maakte naar de Professional Darts Corporation. 2012 is het jaar waarin Van Gerwen definitief doorbreekt. Hij wint zeven verschillende toernooien en verslaat grote en bovendien gevestigde namen zoals Ian White en Simon Whitlock. Hij won het ene na het andere toernooi waarbij hij als toppunt in 2014 op 24-jarige leeftijd als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship, ook wel het Wereldkampioenschap Darts genoemd, wint. Door het winnen van dit evenement werd ‘Mighty Mike’, zoals hij ook wel wordt genoemd, in een klap de nummer één op de wereldranglijst.

Het liefdesleven van Michael van Gerwen

Niemand minder dan de knappe Daphne van Gerwen is de vrouw die Michael in goede en slechte tijden support. De voormalig kapster is net zo’n fan van darten als haar man Michael. De twee geliefdes kennen elkaar al sinds hun tienerjaren. Op het moment dat de twee in augustus 2014 in het huwelijksbootje stapten, waren ze al bijna tien jaar samen. Een aantal jaar na hun huwelijk maakte Michael tijdens zijn huldiging ter ere van het winnen van het WK 2017 bekend dat Daphne zwanger is. Op 6 augustus 2017 kwam hun dochter Zoë ter wereld. Drie jaar later breidde het gezinsgeluk opnieuw uit. Daphne beviel op 1 april 2020 van een gezonde zoon die de naam Mike kreeg.