100%NL Magazine Patrick Kluivert

Patrick Kluivert

Wie is Patrick Kluivert?

Patrick Kluivert is een voormalig Nederlands voetballer en voetbaltrainer. Hij heeft grote successen gekend bij clubs als Ajax en FB Barcelona, waar hij als spits in het veld stond. Ook heeft hij ruim 75 wedstrijden gespeeld voor het Nederlands elftal. Met 40 gemaakte doelpunten voor het Nederlands elftal staat hij op nummer 4 van topscorers aller tijden voor het Nederlands elftal.

Carrière

Patrick begon op vroege leeftijd al met voetballen. Nadat een scout zijn talent had gezien, besloot hij om Patrick op 7-jarige leeftijd naar de Ajax jeugdopleiding te halen. Tijdens zijn opleiding werd hij ook opgesteld bij het jeugd elftal van Oranje. Patrick maakte zijn debuut in het eerste team van Ajax in 1994 in de wedstrijd om de Nederlandse Super Cup tegen rivaal Feyenoord. In hetzelfde seizoen speelde hij in de Champions League de finalewedstrijd tegen AC Milan. Hij maakte hier het winnende doelpunt en bezorgde Ajax de beker. Na zijn tijd bij Ajax speelde hij voor clubs als FC Barcelona, AC Milan, en PSV. In totaal heeft hij 559 (officiële) wedstrijden gespeeld en heeft hij 246 doelpunten op zijn naam staan.

Privé

Tijdens feestelijke gebeurtenissen hoeft Patrick nooit bang te zijn om alleen te zijn. Hij heeft namelijk 4 eigen kinderen en 2 stiefkinderen. Uit zijn eerste huwelijk kreeg hij Quincy, Justin, en Ruben. Uit zijn huidige huwelijk met Rosanna Kluivert kreeg hij Shane Kluivert, die net als zijn broer, Justin, in de voetsporen van zij vader treedt.