Prinses Amalia

Prinses Amalia

De volledige naam van onze Prinses Amalia (7 december 2003) is ook wel: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Amalia), Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Ze is de eerste vrouwelijke troonopvolger en kreeg hierdoor als eerste de titel ‘Prinses van Oranje’, want tot en met 1983 was het alleen mogelijk voor mannelijke troonopvolgers om deze titel te dragen.  

Prinses Amalia heeft basisonderwijs gehad in Wassenaar en is vervolgens cum laude geslaagd voor haar VWO-examen aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De prinses zou niet direct verder gaan studeren, maar eerst tijd aan andere dingen willen besteden zoals: ‘een beetje reizen, de wereld ontdekken, dingen doen die ik over twintig jaar niet meer kan doen.’ Er zijn geruchten dat Prinses Amalia momenteel stageloopt in het buitenland, maar het is nog niet bevestigd.  

Privé 

Er zijn geruchten dat Prinses Amalia een relatie heeft met Prins Gabriël van België. Duitse en Argentijnse media kwamen met de roddel. De Duitse media blijken het vaak bij juiste einde te hebben in dat gebied volgens Jo de Pooter, een Belgische Royalty expert. Echter is de Nederlandse Sandra Schuurhof het daar niet mee eens. Zij denkt dat Prinses Amalia wel een relatie heeft, maar niet met Prins Gabriël.