Prinses Amalia

Prinses Amalia

De volledige naam van onze Prinses Amalia (7 december 2003) is ook wel: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Amalia), Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Ze is de eerste vrouwelijke troonopvolger en kreeg hierdoor als eerste de titel ‘Prinses van Oranje’, want tot en met 1983 was het alleen mogelijk voor mannelijke troonopvolgers om deze titel te dragen.  

Prinses Amalia heeft basisonderwijs gehad in Wassenaar en is vervolgens cum laude geslaagd voor haar VWO-examen aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De prinses zou niet direct verder gaan studeren, maar eerst tijd aan andere dingen willen besteden zoals: ‘een beetje reizen, de wereld ontdekken, dingen doen die ik over twintig jaar niet meer kan doen.’ 

Amalia studeert Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Door dreiging van de Mocro Maffia woont Amalia inmiddels niet meer in haar studentehuis en wordt ze goed beveiligd.

Privé 

Er waren ooit geruchten dat Prinses Amalia een relatie zou hebben met Prins Gabriël van België. Echter zou ze in werkelijkheid een relatie hebben met de Duitse jongeman Isebrand Kaldewei.