100%NL Magazine ANP Renze Klamer

Renze Klamer

Renze Klamer

Renze Klamer (1989) is een Nederlands radio- en televisiepresentator en verslaggever. Hij is geboren in Rotterdam en heeft gestudeerd aan Breda University of Applied Sciences. Voor deze studie liep hij in 2009 stage bij de Evangelische Omroep en heeft daarna een functie gekregen op de afdeling Marketing en Communicatie. 

Carriere

Klamer is bekend geworden door zijn eigen late night show op RTL4; RENZE. In 2020 maakte hij samen met Fidan Ekiz de talkshow; ‘De Vooravond’, die gemiddeld een miljoen kijkers had. Na zijn stage bij de EO in 2009, maakte hij daar in 2010 zijn intrede als presentator. Hierna was hij te zien in het programma; ‘Door de Wereld’, met een nieuwsrubriek. Een jaar later begon hij als radiopresentator in het programma; ‘Dit is de Nacht’, op NPO Radio 1. Verder is hij nog te zien geweest in programma’s en series zoals; ‘Knevel & Van den Brink’, ‘Dit is de Dag’, ‘Kassa’ en ‘Langs de Lijn En Omstreken’. In juli 2022 begon Klamer als presentator bij RTL. Daar versterkte hij een team dat al bestond uit Eva Jinek, Beau van Erven Dorens en Humberto Tan.

Prive

Renze trouwde op 22 mei 2014 met zangeres Pearl Jozefzoon. Samen hebben zij een zoontje en dochtertje gekregen. Zij woonden met het hele gezin in Houten. In oktober 2019 maakte Klamer bekend dat zij uit elkaar zouden gaan.