Ruud de Wild

Ruud de Wild

Ruud de Wild (24 april 1969) is bekend als Nederlands radio-dj, kunstenaar en tv-presentator. De carrière van de Wild begon bij AVRO als assistent, maar enkele jaren daarna kon hij bij de net gelanceerde zender Radio 538 terecht. Hier mocht hij eigen programma’s maken. Toen de radio-dj begon aan zijn televisie carrière bij TMF kreeg hij problemen met Radio 538. Hij begon daarna met televisie- en radioprogramma’s voor BNN en 3FM.  

Carrière Ruud de Wild

Op 6 mei 2002 was Pim Fortuyn te gast bij de radio-uitzending van de Wild, toen de radio-dj nog een fles wijn wilde overhandigen op de parkeerplaats werd Fortuyn neergeschoten door Volkert van der Graaf. Door het trauma was de Wild een tijd niet meer op de radio te horen. Om in de directe omgeving te werken van de moord vond de Wild zwaar en niet veel later keerde hij dan ook terug bij Radio 538. De radio-dj stapte in 2008 over naar Qmusic na tot een overeenstemming te zijn gekomen over het beëindigen van zijn arbeidscontract bij Radio 538. Daarna was de Wild ook nog te horen bij BNR Nieuwsradio en NPO Radio 2.  

Privé

De Wild is twee jaar getrouwd geweest met Tatum Dagelet en kreeg met haar zijn dochter Toy Travis. Tijdens zijn volgende huwelijk met Aafke Burggraaf kreeg hij nog zijn zoon Johnny en dochter Teddy. Ook zij zijn weer uit elkaar gegaan. De radio-dj was een tijd samen met Olcay Gulsen. Het koppel meldde in augustus 2023 helaas weer uit elkaar te zijn gegaan, waarna Ruud in begin 2024 alweer met iemand anders is gespot. Of hij een nieuwe relatie heeft is nog onbekend. In 2021 is de Wild kankervrij verklaard. Hij maakte in maart bekend dat hij darmkanker had en moest hiervoor twee keer geopereerd worden. Zijn herstel verliep spoedig en hij is sinds oktober 2021 weer te horen op Radio 2.