100%NL Magazine Tim den Besten

Tim den Besten

Carrière

Timothy den Besten (8 april 1987), die wij allemaal kennen als Tim, is al jaren te zien op tv. Hij is niet alleen te zien als gast in bijvoorbeeld ‘Wie is de mol?’ of ‘Het perfecte plaatje’, ook heeft hij aardig wat presentatieklussen op zijn naam staan. Zo presenteerde hij programma’s als ‘De Grote Geldshow’, ‘Lowlands’ en ‘Beestieboys’. Daarbij was hij in de zesdelige tv-serie 100 dagen in je hoofd als stagiair van het GGzE te zien. In 2022 presenteerde hij zijn eigen kinderserie Timmyland. Naast presenteren heeft Tim ook verschillende documentaires gemaakt, schreef hij voorheen wekelijks columns voor de website van de VPRO en deed hij mee aan ‘De Slimste Mens’ en ‘Ranking the Stars’. Veel mensen herkennen hem van de laatste twee genoemde programma’s. Tim laat het niet alleen bij tv. Hij schreef in 2017 zijn eerste boek ‘Zou er wifi in de hemel zijn?’ en schreef meerdere teksten voor ‘JENSEN! en ‘Benidorm Bastards’.

Dikke Van Dale

Herken jij het woord ‘quinoakut’ of gebruik je het weleens? Niemand minder dan Tim den Besten heeft dit woord de wereld in gebracht. Hij bedoeld hier vooral de mensen mee die veel praten over het eten van gezond eten als quinoa. Het woord is later zelfs opgenomen in de Dikke Van Dale.

Privé

Tim heeft jaren geleden bekend gemaakt homoseksueel te zijn. Zijn vader en moeder zijn jammer genoeg op jonge leeftijd al gescheiden.