Typhoon

Typhoon

Wie is Typhoon?

Typhoon (Glenn de Randamie, 1984) is een Nederlandse hiphop muzikant die al zijn levenservaringen deelt in zijn kwetsbare teksten. Thema’s die hij aankaart zijn persoonlijke uitingen over: liefde, geloof, keuzes, slavernij en ambitie.

Carrière

Op zijn vijftiende begon Typhoon al met het schrijven en het maken van muziek. Drie jaar later maakte hij zijn debuut op het verzamelalbum ‘Vet Verse Flows’ met tracks als ‘Het Doek Valt’ en ‘Alea Lacta Est’. In 2004 won hij de ‘Grote Prijs Van Nederland’ en een jaar later tekende hij een contract bij label Top Notch. In 2014 kwam de rapper met zijn tweede ontzettend succesvolle soloalbum genaamd ‘Lobi Da Basi’. De plaat bereikte platinum-status en denderende shows in de HMH (nu Afas Live – 2015) en Ziggo Dome (samen met Rico & Sticks, 2016) volgden. In 2015 was Typhoon huisband van De Wereld Draait Door en mocht hij twee prestigieuze Edisons (Beste Album en Hip Hop Artiest) in ontvangst nemen. Hij won meerdere prijzen met zijn muziek.

Burn-out voor Typhoon

Zijn energie was even totaal op en een burn-out was het gevolg. Hij nam een jaar rust en dat jaar heeft de muzikant veel inzichten en ruimte gebracht.  Zo kwam het besef weer bij hem waar het leven om draait en heeft hij zichzelf helemaal terug gevonden. Ook heeft hij opnieuw ervaren waarom hij zoveel van muziek houdt: ‘Muziek zit in mij’. In 2020 zette Typhoon zijn nieuwe energie om in nieuwe muziek.

Het liefdesleven van Typhoon

In 2020 werd bekend dat Typhoon zijn Marie ten huwelijk had gevraagd, waarop zij ‘natuurlijk’ volmondig ja zei. De twee leerden elkaar drie jaar daarvoor kennen tijdens een verjaardag dinertje van hun gezamenlijke vriend Dotan. Voor Glenn was het gelijk raak. “Ik was niet op zoek die avond, maar toen ik Marie zag was ik overdonderd door zo’n fel brandend licht.” In 2021 trouwden het stel.