Wonen & Leven

Kerstmuziek is slecht voor je werkprestaties!

De meeste mensen kunnen niet wachten op het moment dat ze weer ongegeneerd kerstliedjes mogen draaien. Behoor jij tot een van deze diehard kerstfans en heb je Mariah Carey al tientallen keren geluisterd de afgelopen dagen? Dan hebben we slecht nieuws voor je!

Kerstliedjes luisteren is namelijk helemaal niet goed voor je gezondheid. Een Britse psychologe heeft onderzoek gedaan naar het effect van kerstmuziek op je hersenen. En wat blijkt? Kerstliedjes zorgen voor enorme afleiding en halen je uit je concentratie. Luister jij tijdens werkuren naar kerstliedjes? Dan heeft het een extreem negatief effect op je productiviteit!

Terwijl je op je werk juist wordt afgeleid door kerstmuziek, heeft het op je shopgedrag een positief effect! De kerstmuziek geeft je als koper een goed gevoel waardoor je eerder geld over de balk smijt. Ben jij ook zo'n ontzettende shopaholic en kan je tijdens de feestdagen maar niet stoppen met dingen kopen? Dan weet je nu eindelijk waarom! Hoe zorg je er dan voor dat je niet overgeeft aan de verleidingen van het shoppen? Draag oordopjes in de winkels!

 


Gewoon het leukste blad van Nederland