Alberto Stegeman over misstanden zorgboerderij: 'Ik vind dat deze mannen in de gevangenis horen.'
Zie ook:
Delen

Alberto Stegeman over misstanden zorgboerderij: ‘Ik vind dat deze mannen in de gevangenis horen.’

Bij Eva Jinek liet Alberto Stegeman weten wat hij hoopt wat er met de mannen van de zorgboerderij Aurora Borealis gaat gebeuren.

Alberto Stegeman

Als presentator van ‘Undercover in Nederland’ heeft Alberto Stegeman al heel veel ellende en de meest verschrikkelijke situaties gezien. Toch zijn de vreselijke misstanden bij de zorgboerderij Aurora Borealis zó heftig dat hij dit nooit meer zal vergeten.

Zorgboerderij Aurora Borealis

Al ruim een week is heel Nederland in rep en roer na de verschrikkelijke afleveringen van ‘Undercover in Nederland’. Alberto en zijn team gaan tijdens de afleveringen undercover bij de Groningse zorgboerderij Aurora Borealis. Wat ze daar aantreffen is verschrikkelijk en mensonterend. Door de eigenaar en de zorgmedewerkers werden de gehandicapte bewoners gepest, geslagen en mishandeld, en dat jarenlang. Het is hartverscheurend om de beelden te zien en ongelooflijk om voor te stellen dat dit in Nederland aan de hand is.

Mede dankzij getuigenissen van oud-medewerkers van de zorgboerderij en het harde werk van het team van Alberto Stegeman is de zorgboerderij inmiddels gesloten, zijn de bewoners in veiligheid gebracht en zijn er zes medewerkers opgepakt. De zes medewerkers zijn momenteel in afwachting van het lopende onderzoek.

Gevangenis

De afleveringen van ‘Undercover in Nederland’ zorgen ervoor dat heel Nederland in shock is. Gisteren schoof Alberto aan bij Eva Jinek om over deze heftige zaak te praten.

Eva vraagt aan Alberto wat hij vindt wat er met de opgepakte medewerkers zou moeten gebeuren. Alberto is daar heel standvastig in: ‘Het gevang. Dat is namelijk wat hij zei toen één van die bewoners een wasmand over zijn hoofd kreeg. En ik vind dat deze mannen sowieso in de gevangenis horen.’

Niet alleen Alberto zou graag zien dat de betreffende medewerkers een passende straf krijgen, ook op social media gaat het helemaal los. Op Facebook worden massaal berichten gedeeld waarbij de medewerkers met voor- en achternaam en met foto te zien zijn. Op Instagram roept Alberto zijn volgers op om het rustig te houden. ‘Ik lees veel berichten over bedreigingen nav de uitzending van afgelopen zondag. Daarom een oproep: hou het rustig en netjes. Deel online ook geen privé-gegevens. Ik begrijp de emoties, maar laat politie, justitie en straks de rechter hun werk doen.’

Beeld: Instagram Alberto Stegeman, Bron: RTL Boulevard, Jinek

Delen