ANP 100%NL Magazine Angela Schijf
Zie ook:
Delen

HEFTIG: Angela Schijf over eetstoornis: ‘Nooit heb ik er over gesproken’

Op Instagram is actrice Angela Schijf heel erg openhartig Ze schrijft over haar eetstoornis van vroeger.

Angela Schijf

In 1996 brak Angela Schijf door als actrice met haar rol als Kim Verduyn in Goede Tijden Slechte Tijden. Vandaag de dag kennen we Angela al járen als Eva van Dongen in de immens populaire serie Flikken Maastricht. Samen met haar collega’s van Flikken Maastricht won ze in 2014 de felbegeerde Gouden Televizier-Ring.

Angela is al jaren gelukkig getrouwd met de Belgische acteur en zanger Tom van Landuyt. Samen hebben zij drie prachtige kinderen die alledrie een hele bijzondere naam hebben gekregen! Haar kinderen heten Mensje, Zus en Bloem. Hoe bijzonder is dat!

Openhartig over eetstoornis

Normaal gesproken deelt Angela op haar Instagram leuke kiekjes van haar kinderen, haar werk of andere leuke uitjes. Maar vandaag is het een andere post. Want vandaag, op de Wereld Eetstoornis Actiedag, is Angela bijzonder openhartig.

In de post laat ze weten hier nog nooit over gesproken te hebben, maar dat ze jaren heeft geworsteld aan boulemia. Een heftige vorm van een eetstoornis. ‘ls je ‘t niet kent, dan kom je niet zo makkelijk bij de gevoelens en gedachten van mensen die een eetstoornis hebben. Want het is geen ‘aandacht trekken’ of ‘alleen maar dun willen zijn’. Het is een verschrikkelijke psychische ziekte die niet per se zichtbaar hoeft te zijn’, aldus Angela.

‘Hele gewone dagen zijn ook heel bijzonder. Maar met eetstoornissen ben ik verbonden. Zelf heb ik meer dan 10 jaar van mijn leven geworsteld met boulemie. Het was ernstig en zwaar. Nooit heb ik er over gesproken omdat het zo’n ongelooflijk kwetsbaar proces is dat je het eigenlijk niet uit kunt leggen.’

Angela hoopt met haar post andere mensen vertrouwen te geven dat er altijd nog licht aan het einde van de tunnel is. ‘Ik kom jonge vrouwen tegen waar de angst, het perfectionisme, de dwang zo groot is, dat het me bang maakt. Tegen al die prachtige meiden zou ik willen zeggen: je hoeft het niet alleen te doen. Tegen alle moeders en vaders, zussen en broers, geliefden: heb vertrouwen.’

Bron en Beeld: Instagram Angela Schijf

Delen

Meer over Angela Schijf

WOW: Angela Schijf bijna onherkenbaar door korte, geknipte en geschoren haren
WOW: Angela Schijf bijna onherkenbaar door korte, geknipte en geschoren haren
FOTO: Angela Schijf deelt nieuwe foto met haar 3 kinderen én nieuwe look!
FOTO: Angela Schijf deelt nieuwe foto met haar 3 kinderen én nieuwe look!
Lees alle artikelen over Angela Schijf