100%NL Magazine Art Rooijakkers
Zie ook:
Delen

Art Rooijakkers presenteert het nieuwe programma B&B Vol Liefde “Ik heb mooie dingen gezien”

In B&B Vol Liefde gaan zes vrijgezelle B&B eigenaren op zoek naar de ware liefde. Elke B&B eigenaar krijgt vier vrijgezellen op bezoek die zijn of haar hart proberen te veroveren om uiteindelijk samen een bestaan op te bouwen in de prachtige B&B op een dromerige locatie. Art Rooijakkers neemt zijn rol als cupido serieus en ondersteunt de eigenaren en vrijgezellen waar nodig. Wij vroegen hem het hemd van het lijf over het programma, de kandidaten, maar ook of hij zelf zou kunnen vertrekken voor de liefde.

Waarom denk je dat deze mensen de liefde nog niet hebben gevonden?

“Je moet je voorstellen dat bed & breakfast houders best eigengereide mensen zijn, die ooit iets hebben gedaan wat de meeste mensen niet durven of doen. Namelijk naar het buitenland vertrekken en een nieuw leven op te bouwen. Dat zegt iets over hun karakter. Daar hebben ze een hele eigen wereld weten te creëren. Roxanne heeft bijvoorbeeld een B&B in Nederland, in de buurt van Roosendaal. Ze is een jonge vrouw, heeft het allemaal goed voor elkaar en ziet er hartstikke leuk uit. Dan kun je je afvragen ‘hoe komt het?’ maar het is ook hard werken zo’n bed & breakfast. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat ben je bezig. Ook Caroline, zij woont in Oostenrijk, heeft niet zoveel geluk gehad. Ze is twee keer getrouwd geweest. Het pad van de liefde is kronkelig en dat geldt ook voor de bed & breakfast houders die een radicale beslissing hebben genomen om naar het buitenland te vertrekken. Jacob uit Portugal, zit al 35 jaar daar en heeft echt wel vriendinnen gehad, maar misschien is een Nederlandse vrouw toch beter voor hem.”

Is dat voor iedereen zo, dat het toch makkelijker is een klik te hebben met mensen uit je eigen land?

“Bert in Frankrijk zegt: ‘in Parijs loopt de ene na de andere mooie Française. Maar op het platteland zul je ze niet vinden!’ Debbie in Zuid-Italië is helemaal Italiaans geworden, zij is met Italiaanse uit geweest, maar denkt toch dat de kans van slagen met een Nederlander groter is. Je deelt toch dezelfde cultuur en achtergrond.”

Is het net zo lekker ongemakkelijk als Boer zoekt Vrouw

“Hier komen mensen op af die niet alleen voor de liefde komen, maar ook kijken of dit een wereld is waar zij in durven te wonen. Dat is soms wel ongemakkelijk ja. Bert in Frankrijk is al lang alleen en dan komt er een vrouw op zondag en zegt hij: “Ze moet wel een beetje opschieten Formule 1 begint dan, daar kijk ik altijd naar’. Als ze te laat is, moet ze even zelf koffiezetten.”

Loop je het risico dat de mensen die reageren misschien vooral voor de locatie gaan?

“Het is een combinatie van de persoon en de locatie. Toen de oproepen werden uitgezonden, zaten wij hier nog in lockdown. We konden destijds niet reizen, maar zagen wel oproepen van  zonnige bed & breakfasts in Italië of Portugal. Ja dat is natuurlijk wel heel aanlokkelijk.”

Zag jij meteen of een klik er wel of niet was?

“Ik mag er natuurlijk niet te veel over verklappen. Bovendien is het liefdesleven van andere mensen zo fluïde. Het is niet zo dat ik een liefdesbaby kan aankondigen. Er is wel chemie en er was een klik. Ik heb mooie dingen gezien, maar wat het uiteindelijk oplevert is lastig te zeggen.”

Komen alle geïnteresseerden tegelijk of om de beurt?

Elke bed & breakfast houder krijgt 4 mensen over de vloer en die komen zo’n beetje 1 voor 1 op bezoek. Zij gaan ernaartoe op eigen gelegenheid en draaien mee. Als de bed & breakfast houder denkt dat er geen chemie is, laat hij of zij weten dat er geen toekomst in zin. En dan ga je weer naar huis. Of je vertrekt zelf. Er waren mensen die na een nacht al vertrokken. Dat gebeurt allemaal. Vincent uit Noord-Italië heeft best veel moeite om mensen weg te sturen. Hij is ook gewoon een goede gastheer. (lacht) Dus dan wordt het op een gegeven moment wel druk in huis, een soort half harem.”

Heb je erg meegeleefd met alle deelnemers?

Ja ondanks dat het een andere productie was dan verwacht, heb ik erg meegeleefd. Het is opgenomen in coronatijd waardoor ik maar één keer naar elke B&B houder toe kon.  We hebben veel gebruik gemaakt van videobellen.”

Zou je zelf kunnen vertrekken voor de liefde?

“In deze levensfase met 2 jonge kinderen niet. En al helemaal niet voor de camera. Ik vind het echt dapper. De liefde is kwetsbaar, al helemaal als je je moet openstellen voor iemand die je niet kent en dan ook nog met een camera erbij. Ik zou dat zelf niet zo snel durven. Net als iedereen droom ik ook soms van een leven in een warm land. Het is hard werken een bed & breakfast en ik ben ook wel gehecht aan Nederland. Ik vind het een fijn land.”

Welke bed & breakfast zou jij kiezen?

Dat is een goeie. Ik denk dat ik voor Zuid-Italië zou gaan. Debbie heeft een Bed & Breakfast in Salerno, dat is bij Napels in de buurt en bij de Amalfikust. Dat is een van de mooiste stukjes van Europa die ik ken. Daar kan ik wel van wegdromen.”

B&B Vol Liefde

‘B&B Vol liefde’ wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers en is vanaf 12 juli zeven weken lang elke maandag tot en met donderdag te zien bij RTL 4.

Ontmoet hieronder de kandidaten

Bert (59) – B&B in Frankrijk

Caroline (49) – B&B in Oostenrijk

Debbie (31) – B&B in Italië

Jacob (60) – B&B in Portugal

Roxanne (32) – B&B in Nederland

Vincent (33) – B&B in Italië

Delen

Meer over Art Rooijakkers

Binnenkijken in de prachtige woning van Art Rooijakkers
Binnenkijken in de prachtige woning van Art Rooijakkers
Op déze plek slapen Art en Nicolette tijden Expeditie Robinson
Op déze plek slapen Art en Nicolette tijden Expeditie Robinson
Lees alle artikelen over Art Rooijakkers