Bastiaan Ragas over vakantiedrama: 'We dachten echt dat Sem doodging'
Zie ook:
Delen

Bastiaan Ragas over vakantiedrama: ‘We dachten echt dat Sem doodging’

Bastiaan vertelt over het moment dat zijn zoon werd gebeten door een slang en over het feit dat zij allebei aan de dood zijn ontsnapt.

Bastiaan en Tooske Ragas

Bastiaan Ragas is een Nederlandse presentator, acteur, zanger en schrijver. Tijdens de musical De 3 Musketiers leerde hij zijn grote liefde, Tooske Breugem kennen. Tooske is een Nederlandse actrice, televisiepresentatrice en zangeres. In juni 2005 gaven zij elkaar het jawoord in Zuid-Frankrijk en sindsdien zijn zij onafscheidelijk. Samen kregen zij drie dochters, maar Bastiaan kreeg uit een eerdere relatie al een zoon, Sem.

Gebeten door een slang

Sem, de zoon van Bastiaan, is een aantal jaren geleden gebeten door een slang, toen zij op vakantie waren in Bali. In het &C Zomerboek vertelt Bastiaan over deze verschrikkelijke ervaring. Bastiaan vertelt dat Sem werd gebeten en dat er op dat moment iemand heel alert was, want diegene maakte een foto van de slang. ‘Zo konden we zien om welke slang het ging en kon er eventueel tegengif komen.’ Vervolgens is het gezin snel naar de hulppost gereden, maar daar kregen zij te horen dat niemand kon helpen. ‘Snel reden we langs nog een ziekenhuis en wat andere hulpposten, maar nergens werden we geholpen. We dachten echt dat Sem doodging’, vertelt hij.

Bastiaan logeerde samen met zijn gezin bij andere mensen thuis en zij kenden iemand die bij de universiteit werkte. ‘En hij kende weer iemand die ons op basis van de foto vertelde dat het een geel- of een witkopslang was. De ene was giftig en dodelijk, de andere niet. Maar op de foto kon je niet zien of de slang een witte of gele kop had.’

Aan de dood ontsnapt

Bastiaan wist op dat moment niet meer wat hij moest doen en hij besloot de beet uit te zuigen en uit te spugen. Op dat moment konden zij eindelijk in een ziekenhuis terecht. ‘Het eerste wat die arts zei: hoe oliedom het was om die beet uit te zuigen. Als het om dodelijk gif ging, was ik nog eerder dood dan Sem. Het gif verspreidt zich via je mond namelijk sneller. Sem kreeg een antiserum; gelukkig bleek het een niet-dodelijke slangenbeet te zijn.’ Wat een nare en heftige ervaring is dit zeg. Verschrikkelijk om mee te maken, maar gelukkig is het goed afgelopen.

Bron en Beeld: &C Zomerboek

Delen