100%NL Magazine Dinand Woesthoff
Zie ook:
Delen

Dinand Woesthoff herdenkt Guusje Nederhorst: ‘Een beladen datum’

Het is alweer 20 jaar geleden dat Guusje Nederhorst overleed. Dinand staat vandaag stil bij haar overlijden en hij schrijft een mooi stukje tekst.

Dinand Woesthoff

Dinand Woesthoff is een Nederlandse leadzanger van de Haagse rockband Kane. Dinand trouwde op 17 september 2003 in Las Vegas met Nederlandse actrice Guusje Nederhorst. Samen kregen zij een zoon. In 2004 overleed Guusje aan de gevolgen van borstkanker. In 2009 hertrouwde Dinand met zijn nieuwe echtgenote.

20 jaar geleden

Het is vandaag alweer 20 jaar geleden dat Guusje overleed. Dinand plaatst een práchtige post op Instagram. ’29 januari, het was altijd een datum, die ik mezelf ooit had aangeleerd niet met je te willen delen. Een beladen datum. Emotioneel, maar tijden, jaren pijnlijk. Verstoord door trauma en donkerte. Maar, as they say, tijd heelt, tijd draagt en tijd doet vergeten. Of beter gezegd, wat echt is, overleeft tijd. En misschien wel de fraaiste levensles; in het donker schuilt het licht, want achter het donker is het licht. Zoals sterren in de nacht’, begint hij zijn verhaal.

‘Nu, zojuist iets voor half 7, is twintig jaar na het overlijden van Guusje Nederhorst-Woesthoff. Door het kaarslicht straalt een onwaarschijnlijke, maar waarachtig wonderlijke chain-of-events. Ik heb Guus achteraf gezien, maar kort gekend. Ongeveer dezelfde tijd als dat we hier nu in Ibiza wonen. Maar van die eerste ontmoeting tot aan het zojuist net wakker maken van Leia Guusje Woesthoff is het me meer duidelijk dan ooit tevoor. Alles is verbonden als ware het een invisible cord. Mijn grootste levensles is dat. Dat alles is verbonden, hier en erna. Guusje, ik, Dean, Lucy, Jimi, Che, Leia, Woezel & Pip, vrienden, bekenden, jij, de jouwen, onbekenden, near and far, Den Haag, Amsterdam, Ibiza, Gaza, generaties voor, generaties na, leven(d), dood en zoveel meer van alles wat we niet weten. Alles is verbonden en wij zijn onderdeel van alles…’ Wat een mooie woorden van Dinand. Wij wensen hem heel veel kracht vandaag.

Bron en Beeld: Instagram Dinand Woesthoff

Delen

Meer over Dinand Woesthoff

MOOI: Dinand en Lucy Woesthoff herdenken Guusje Nederhorst
MOOI: Dinand en Lucy Woesthoff herdenken Guusje Nederhorst
Dinand en Lucy Woesthoff vieren 12,5 jaar huwelijk
Dinand en Lucy Woesthoff vieren 12,5 jaar huwelijk
Lees alle artikelen over Dinand Woesthoff