100%NL magazine Louis van Gaal
Delen

Dit zijn de twee dochters van Louis van Gaal!

Louis van Gaal, wie kent hem niet. Maar wisten jullie dat hij naast bondscoach ook een liefhebbende man, vader en opa is?

Louis van Gaal

Bekend van natuurlijk zijn omvangrijke voetbalcarrière als voetballer en als coach, maar óók van zijn Engelse uitspraken: Louis van Gaal. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal is een druk bezet man.

Louis brengt natuurlijk ongelooflijk veel tijd door op het voetbalveld, maar als hij niet bezig is met voetbal is hij bezig met zijn andere grote passie: zijn familie.

Eerste vrouw

Louis van Gaal heeft al een hoop meegemaakt in zijn leven. Hij is al jaren gelukkig getrouwd met zijn Truus en samen genieten ze van het leven. Maar het heeft er lang niet altijd zo rooskleurig uit gezien voor Louis.

Op 18-jarige leeftijd leerde hij Fernanda Obbes kennen, en het was gelijk liefde op het eerste gezicht! Na 4 jaar trouwden Louis en Fernanda, en samen kregen ze twee dochters: Brenda en Renate.

Het leven lachte hen toe, totdat er bij Fernanda kanker werd geconstateerd. Helaas kon zij deze strijd niet winnen en overleed zij op 39 jarige leeftijd. Een flinke klap voor Louis en zijn kinderen.

Twee dochters

Op het moment dat hun moeder stierf waren Brenda en Renate nog maar 15 en 18 jaar oud. Inmiddels zijn ze opgegroeid tot volwassen vrouwen.

Na het overlijden van Fernanda heeft Louis even getwijfeld of hij wel verder moest gaan met zijn voetbalcarrière, maar volgens de Volkskrant waren zijn dochters daar stellig in: ‘Mama zou willen dat u doorgaat op deze weg. En wij ook. En wij kunnen dat.’ En zo geschiedde. Voor Louis een pittige periode, waarbij hij naast zijn carrière ook nog zijn gezin staande moest zien te houden. ‘De ene deed de was en het strijken, de ander hield het huis schoon, het koken werd verdeeld en ik haalde de boodschappen.’

Benieuwd naar de dochters van Louis? Hier zie je een foto.

Beeld: ANP Foto, Bron: Story, Volkskrant, AD

Delen