100pmagazine_kjeldnuis_ANP
Zie ook:
Delen

Droevige Kjeld Nuis: ‘Het is een moeilijke en pijnlijke beslissing’

Na zijn ongelukkige val zondagavond, deelt Kjeld niet zo leuk nieuws. Toch blijft hij zelf wel positief en dat is mooi om te zien.

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis is een Nederlandse langebaanschaatser die het beste tot zijn recht komt op de middellange afstanden. Tijdens de Olympische Spelen van 2021-2022 pakte hij goud op de 1500 meter en dat is zeker niet de enige prijs die hij heeft gewonnen. De schaatser heeft al tientallen keren een podiumplek weten te bemachtigen.

Ondanks zijn grote liefde voor schaatsen, is Kjeld iedere dag weer blij om naar huis te gaan. Kjeld kreeg uit zijn vorige relatie met zijn ex Jill namelijk een zoontje, Jax en daar brengt hij het liefst zoveel mogelijk tijd mee door. Kjeld en Jill gingen eind 2018 uit elkaar en net daarna kwam de schaatser zijn nieuwe liefde en schaatstalent Joy Beune tegen. De twee zijn sindsdien onafscheidelijk en hartstikke verliefd.

Pijnlijke beslissing

Afgelopen zondag maakte Kjeld een ongelukkige val bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Na de finish van zijn rit vloog Kjeld met hoge snelheid in de boarding. Kjeld zijn nek werd gestabiliseerd en hij werd op een brancard van het ijs getild. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Wel moet hij het laatste WK in Quebec overslaan. ‘Het is een pijnlijke en moeilijke beslissing, maar moet nu een slimme keuze maken en naar mijn gezondheid luisteren’, schrijft hij. Kjeld bedankt iedereen voor de steun en hij blijft positief. ‘Op naar het WK in Calgary.’

Wij wensen hem een spoedig herstel.

100%NL Magazine Kjeld Nuis 100%NL Magazine Kjeld Nuis

Bron: Instagram Kjeld Nuis en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Kjeld Nuis

OOH LA LA: Kjeld Nuis deelt verjaardagsfoto in bed
OOH LA LA: Kjeld Nuis deelt verjaardagsfoto in bed
Lees alle artikelen over Kjeld Nuis