100%NL Magazine Ellie Lust
Zie ook:
Delen

Ellie Lust moest eigen moeder reanimeren: ‘Mijn donkerste uur’

Ellie deelde in de podcast van Nikkie de Jager een heftig verhaal uit haar verleden. Dit heeft heel veel impact gehad...

Ellie Lust

Jarenlang was Ellie hét gezicht van de Politie. In haar rol als woordvoerder voor de politie schoof Ellie regelmatig aan tijdens Opsporing Verzocht en zo begon ook de tv carrière van Ellie. Ook presenteerde ze Ellie op Patrouille, Ellie in de Handel en Ellie aan de Verkeerde Kant. Bij de rest van de mensen is Ellie vooral bekend geworden door haar deelname aan Wie is de Mol en haar woorden als ‘etherdiscipline’.

Moeder reanimeren

Ellie vertelt in gesprek met Nikkie de Jager over het feit dat zij haar eigen moeder moest reanimeren en dat toen zij zelf nog maar 29 of 30 jaar oud was. ‘Mijn donkerste uur is natuurlijk wel geweest dat ik mijn eigen moeder moest reanimeren en dat dat niet gelukt is’, vertelt zij over haar moeder die toen 67 jaar oud was en twee hersenbloedingen én een herseninfarct kreeg.

De moeder van Ellie verbleef lang in een ziekenhuis en verpleeghuis, maar haar gezin haalde haar na een paar nare situaties weer terug naar huis. Helaas ging het na een jaar lang thuis wonen helemaal mis. Ellie vloog samen met haar toenmalige vriendin, die overigens ook politieagent was, naar haar ouders, want haar moeder werd onwel. ‘Wij hadden in ons werk natuurlijk genoeg overleden mensen gezien om te zien dat het foute boel was. Toen zat ze op de onderste trede van de trap met haar hoofd achterover. En toen riep ik: ‘Reanimatie!”

Tweestrijd

Toen heb ik letterlijk gezegd, terwijl ze daar in de gang lag: ‘Mama, ga maar, het is goed. Wij zorgen wel voor papa.’ Want dat was haar grootste zorg.’ Ellie was op dat moment in tweestrijd. ‘De politieagent gaat reanimeren en de dochter zegt: ‘Mama, ga maar’. Dat is heel dubbel.’ De reanimatie heeft dan ook niet geholpen…

Ellie legt uit dat zij samen met haar zus de zorg voor haar vader op zich heeft genomen. ‘Hij had zijn afleiding wel, maar de glans was eraf. De gezelligheid in huis die altijd van m’n moeder af kwam met kerst en verjaardagen (…), dat hart was eruit. Mijn vader zei toen ook: ‘Zo hoef ik geen negentig te worden.” De vader van Ellie is uiteindelijk tachtig geworden. 

Bron en Beeld: Podcast Nikkie de Jager

Delen

Meer over Ellie Lust

VIDEO: Ellie Lust en identieke tweelingzus laten zangkunsten horen
VIDEO: Ellie Lust en identieke tweelingzus laten zangkunsten horen
HI-LA-RISCH: Ellie Lust zit bij de kapper en vergelijkt zichzelf met stripfiguur
HI-LA-RISCH: Ellie Lust zit bij de kapper en vergelijkt zichzelf met stripfiguur
Lees alle artikelen over Ellie Lust