100%NL Magazine Emile Ratelband
Zie ook:
Delen

Grote familieproblemen voor Emile Ratelband: ‘Dit is een drama’

Emile zit al dagen met zijn handen in het haar en dat snappen wij heel goed. Hij legt in een openhartig interview de hele situatie uit.

Emile Ratelband

Emile Ratelband is een kleurrijke figuur in de Nederlandse media en staat bekend om zijn carrière als positiviteitsgoeroe, motivatiespreker en televisiepersoonlijkheid. Met zijn kenmerkende uitspraak ‘Tsjakka!’ wist hij in de jaren ’80 en ’90 veel aandacht te trekken. Ratelband promootte zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling en werd vaak gevraagd voor lezingen en televisieoptredens.

Voogdij kwijt

Emile woonde een lange tijd met zijn zoon Emilio in Thailand, maar Emilio besloot terug te gaan naar Nederland, om zijn droom als profvoetballer waar te maken. De jongen woont nu al zo’n tien maanden bij zijn moeder en nu wordt bekendgemaakt dat Emile de voogdij over zijn zoon kwijtraakt. ‘De rechter heeft het ouderlijk gezag aan de moeder gegeven’, vertelt Emile vol verbijstering.

‘Dit met als reden dat Emilio al tien maanden bij haar is. Dat is toch gewoon belachelijk?! En vergeet niet dat zij onze 16-jarige dochter Royce ook al sinds 2009 bij me weghoudt. Haar heb ik in 2016 voor het laatst onder begeleiding een keer mogen zien. De moeder indoctrineert de kinderen. Ze wil hen tegen hun vader opzetten. Dit is een drama.’

Kinderbescherming en Jeugdzorg

Emile staat er gelukkig niet alleen voor. De Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdzorg hebben ook nog wat vragen over de gang van zaken. Emile vertelt dat zij zich binnenkort bij de rechter zullen melden. ‘Zij vinden het ook verkeerd dat het ouderlijk gezag aan de moeder is toegewezen. Zij gaan een gesprek tussen Emilio en mij proberen af te dwingen. Ook wat dat betreft ligt de moeder dwars.’ Hopelijk krijgt Emile binnenkort wat meer duidelijkheid.

Bron en Beeld: Story

Delen