Ferry Doedens over terugval: 'Het is een proces van vallen en opstaan'
Zie ook:
Delen

Ferry Doedens over terugval: ‘Het is een proces van vallen en opstaan’

Ferry Doedens kijkt terug op een donkere periode in zijn leven. Iets waar hij toen mee worstelde, maar nu over kan praten.

Donkere periode

De afgelopen jaren waren voor Ferry Doedens niet heel positief en rooskleurig. De acteur werd ontslagen bij GTST, begon een ‘OnlyFans’ account om geld te verdienen en werd verslaafd aan de drugs. Momenteel is hij gelukkig, heeft hij een huis gekocht en is hij weer aan het daten. Over de afgelopen jaren kan hij nu ook iets makkelijker praten. In de YouTube-serie ‘Open Kaart’, vertelt hij over de donkere periode in zijn leven.

Verslaving

Ferry vertelt dat zijn verslaving er best heftig aan toe ging. De acteur heeft zelfs een maand in een afkickliniek gezeten in Thailand en dat heeft geholpen. ‘Ik voel die behoefte niet meer. Ik heb in zoveel praatgroepen gezeten en wil niet meer terug naar hoe ik me toen heb gevoeld. Ik heb bovendien te veel mensen om me heen die op me letten en vragen hoe het echt met me gaat. Voor nu kan ik zeggen dat ik clean ben, maar het is wel iets waar je dagelijks aan werkt’, vertelt hij.

Opletten

Wanneer je verslaafd bent geweest aan drugs, moet je met veel dingen opletten, omdat je snel weer in de verleiding kan komen. Toch neemt Ferry zo nu en dan wel een drankje, maar ook daar neemt hij niet teveel van. ‘Het kan een trigger zijn. Maar gelukkig ken ik mijn grenzen goed en heb ik ook dan lieve mensen om me heen’. Ferry heeft soms de neiging weer iets te willen doen, maar zijn vrienden helpen hem daarmee. ‘Dan zeggen ze: ‘Nee Ferry, dat gaan we niet doen, we gaan lekker naar huis”. Een terugval heeft Ferry nu geen last meer van, maar hij heeft er een tijd geleden weleens een gehad. ‘Het is heel moeilijk om het meteen nooit meer te doen. Ik had wel eens mensen om me heen die gebruikten of momenten dat ik me slecht voelde. Het is een proces van vallen en opstaan. Maar terugvallen heb ik nu niet meer’, laat hij weten. Gelukkig heeft hij nu alles onder controle.

Bron en Beeld: YouTube-serie Open Kaart

Delen