100%NL Magazine Freek Vonk
Zie ook:
Delen

Freek Vonk gewond geraakt tijdens opnames

Freek Vonk is tijdens opnames van zijn nieuwe seizoen van het Zapp/VPRO programma Freeks Wilde Wereld gewond geraakt. Dat laat hij weten op zijn Instagram pagina.

Op Instagram deelt de 38-jarige tv-bioloog een video en foto’s waarin zijn hand er nogal bloederig uit ziet. Bij de beelden schrijft Freek: “Ik had een prachtige tijgermeerval in mijn net gevangen die ik natuurlijk zo snel mogelijk wilde bevrijden. Tijdens het losmaken stak hij mij echter met een van de stekels in zijn borstvinnen in mijn hand. Deze stekels zijn groot, vlijmscherp, keihard en ze zitten helaas vol met weerhaken.”

Helaas brak de stekel af in de hand van Freek! Als echte dierenvriend bekommert Freek zich meteen om het welzijn van de vis. Hij heeft de meerval meteen weer in de rivier teruggezet. Ook is Freek blij dat de vis er geen enkele last van heeft, want “als een van de stekels afbreekt, groeit er snel een nieuwe aan!!” schrijft Freek enthousiast.

Wachten op hulp

Helaas voor Freek zat de stekel nog muurvast.  Deze zal operatief verwijderd moeten worden. Omdat het gisteren al bijna donker was, heeft Freek een nacht moeten wachten op hulp. Hij kon helaas niet meer worden opgehaald uit de jungle per vliegtuig of helikopter. Hij schrijft: “En nu is het helaas nog steeds mistig in de jungle. Ik wacht dus nog steeds. Zodra de nevel is opgetrokken, word ik opgehaald uit het regenwoud van Suriname en naar een ziekenhuis in Paramaribo gevlogen. Daar zal de stekel operatief worden verwijderd.”

Giftig

Vervelend voor Freek, was dat hij vannacht met de stekel in zijn hand heeft moeten slapen. “Wonder boven wonder is dat best goed gelukt. Want mijn hand zwol nogal op, zoals jullie kunnen zien. Veel meervallensoorten zijn giftig, ze hebben gifklieren die verbonden zijn aan hun stekels. Ik heb daar bij deze tijgermeerval gelukkig niets van gemerkt.”

Benieuwd naar de beelden? Je ziet de volledige post van Freek hieronder:

https://www.instagram.com/p/CZ_-4FHtsmB/?utm_source=ig_web_copy_link

Risio

Het is niet de eerste keer dat Freek gewond raakt. De bioloog loopt namelijk geregeld risico in zijn vak en maakt genoeg mee! Zo is hij ooit door een haai gebeten op de Bahama’s. Vorig jaar verbleef de bioloog een paar dagen in Namibië voor tv-opnames. In verband met het vliegverbod vanuit zuidelijk Afrika vanwege een nieuwe virusvariant, leek het in eerste instantie niet mogelijk dat Freek kon terugvliegen naar Nederland.

Bron en Beeld: Instagram Freek Vonk.

Delen

Meer over Freek Vonk

Stralende Freek Vonk deelt breaking news: 'De eerste stap is gezet!!!'
Stralende Freek Vonk deelt breaking news: ‘De eerste stap is gezet!!!’
FOTO'S: Freek Vonk weer herenigd met ex?
FOTO’S: Freek Vonk weer herenigd met ex?
Lees alle artikelen over Freek Vonk