ANP 100%NL magazine Philip Freriks

Dit is het leuke gezin van ‘De slimste mens’-presentator Philip Freriks!

Altijd al benieuwd geweest hoe het gezin van Philip Freriks eruitziet?

Philip Freriks

Philip Freriks, inmiddels 78 jaar, is geen onbekende op de Nederlandse televisie. Maar liefst 13 jaar lang was hij werkzaam als nieuwslezer bij het NOS Journaal. Zijn carrière bij het nieuws zit er alweer een tijdje op en wie denkt dat Philip het vandaag de dag rustig aan doet heeft het mis.

Tegenwoordig is hij dagelijks te zien als presentator van het immens populaire programma ‘De slimste mens’. Samen met het altijd kritische jurylid Maarten van Rossem weet Philip dagelijks miljoenen mensen te boeien. Tijdens een eerder interview met De Volkskrant liet Philip weten over zijn samenwerking met Maarten: ‘Sommige kijkers denken dat Maarten en ik niet met elkaar kunnen opschieten, maar het tegendeel is waar. Het hoort bij het spel dat we proberen elkaar vliegen af te vangen. Als een van ons wil stoppen met De slimste mens, vertelt hij dat eerst aan de ander. Dat hebben we afgesproken. Maar het is niet aan de orde. We zijn nog zodanig in conditie dat we het nog wel even volhouden.’

Gezin

Zo bekend als dat Philip is, zo onbekend is zijn vrouw Lili. Lili komt uit Frankrijk en dus woont het stel, wat al meer dan 50 jaar getrouwd is, afwisselend in Parijs en in Amsterdam. Samen hebben Lili en Philip één zoon: Emanuel.

Volgens Philip ligt het niet in Lili’s aard om in de schijnwerpers te staan en dus zijn er weinig foto’s van haar te vinden. Toch vergezelde ze Philip op de rode loper tijdens het 50 jaar bestaan van het Nationale Opera. Die foto zie je hieronder.

Foto: ANP

Beeld: ANP Foto, Bron: Libelle, Wikipedia, Volkskrant