100pmagazine_basmuijs
Zie ook:
Delen

HEFTIG: Bas Muijs herstelt na zware hartaanval: ‘Ik leef weer, ik doe het weer’

Voormalig GTST-acteur Bas Muijs (45) heeft eind vorig jaar in december een zware hartaanval gehad. Dit vertelde hij vandaag op de regionale zender Radio West.

Ingrijpende openhartoperatie

De acteur, die jarenlang te zien was als het personage Stefano Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden, heeft in december een zware hartaanval gehad. Bas onderging vervolgens een ingrijpende openhartoperatie die zes uur duurde. Dit vertelde hij vandaag op Radio West, waar hij tot vorig jaar te horen was als DJ.

‘Ik leef weer, ik doe het weer’

Volgens de acteur ging het om ‘een heel ernstige hartaanval, waar ik bijna dood aan ben gegaan.’ In het ziekenhuis kreeg Bas vier bypasses. Zo vertelt hij ‘Rond je hart zitten de kransslagaders, de grote aders die je hart van zuurstof moeten voorzien. Op vier plekken had ik een ernstig probleem. Dat wist ik helemaal niet, ik liep met een soort tijdbom rond. Een van die aders was al helemaal dicht en de andere drie bijna.’

‘Ik was tot niks in staat’

De operaties hadden veel invloed op zijn lichaam. ‘Ik was tot niks in staat. Je wordt gewoon opengezaagd en de dagen daarna voel je dat maar al te goed. Je moet weer mens worden en dat doet ontzettend veel pijn. Zeker de eerste weken slik je alleen maar pijnstillers’, aldus Bas.

Gelukkig gaat het inmiddels wat beter met Bas: ‘Ik leef weer, ik doe het weer. Ik kan weer verder’ aldus de acteur.

Bron: Radio West, AD en de Telegraaf

Delen

Meer over Bas Muijs

LEZEN: Bas Muijs betrokken bij heftig auto-ongeluk
LEZEN: Bas Muijs betrokken bij heftig auto-ongeluk
Bas Muijs keert terug in GTST 'Ik heb wat traantjes gelaten'
Bas Muijs keert terug in GTST ‘Ik heb wat traantjes gelaten’
Lees alle artikelen over Bas Muijs