100%NL Magazine Herman den Blijker
Zie ook:
Delen

Herman den Blijker reageert op kritiek na afvalrace van 40 kilo

Na zijn afvalrace waarbij hier maar liefst 40 kilo afgevallen is, reageert Herman den Blijker nu op de nodige kritiek.

Herman den Blijker

In de Nederlandse culinaire wereld is Herman den Blijker een hele bekende naam. Hij heeft zijn sporen verdiend als chef-kok, restaurateur én televisiepersoonlijkheid.

40 kilo afgevallen

Na jarenlang te hebben gevochten tegen het overgewicht is het Herman den Blijker eindelijk gelukt om af te vallen. En hoe! De bekende chef-kok is maar liefst veertig kilo afgevallen, een hele prestatie.

Tegenover de camera’s van RTL Boulevard laat Herman weten hoe hij dit gewicht is kwijtgeraakt. Herman: ‘Toen liep ik bij Erasmus. Bij de diabetes-afdeling om wat controle te hebben. Want ik controleerde ook niet, ging niet spuiten. Ik deed helemaal niks. Gewoon van: vreet er maar doorheen van alles. En eindelijk kom ik bij die dame. Ze had ooit gezegd: ‘Kom maar weer terug een keertje als je heel serieus bent, want ik geef liever mijn tijd aan patiënten die graag willen.’ Dus ik bel haar op: ‘Mevrouw, ik ben er wel weer aan toe.’ Ze zegt: ‘Ik wil eigenlijk een nieuw product proberen.’ Dat is Ozempic.’ En zo geschiedde. Na 20 jaar diabetespatiënt te zijn geweest is Herman Ozempic gaan gebruiken en inmiddels 40 kilo afgevallen.

Onder de video van RTL Boulevard regent het reacties. Leuke en enthousiaste reacties, maar ook veel nare reacties. En dat heeft alles te maken met het medicijn Ozempic. ‘Hij verheerlijkt het wel. Je eet weinig omdat je je vaak misselijk voelt en geen eetlust hebt. En het is bedoelt voor suikerziekte patiënten. Door mensen die willen afvallen is er nu een tekort’, schrijft iemand onder de video. Iemand anders schrijft weer: ‘Dat jullie dit middel op deze manier zonder enige nuance onder de aandacht brengen en daarmee promoten. Totaal onverantwoord.’

De reacties zijn ook Herman niet ontgaan en hij reageert dan ook op alle kritiek: ‘Schrikken van de comments.. Zelf ben ik ruim 20 jaar diabetespatiënt, na al die jaren kreeg ik recent vanuit de diabetes-afdeling van het ErasmusMC het veelbesproken medicijn Ozempic voorgeschreven. Voor mij heeft dit middel niet alleen de ziekte en bijbehorende symptomen meer onder controle gekregen, ik viel hier ook enorm van af. Dit is voor iedereen anders en ik vertel hier over mijn eigen ervaringen. Daar mag iedereen wat van vinden maar dan bij voorkeur een mening gebaseerd op de waarheid. Het interview is slechts een heel klein deel van een langer gesprek, dat pakt met dit soort onderwerpen niet altijd goed uit.’

Bron en Beeld: Instagram

Delen

Meer over Herman den Blijker

Gluren in de miljoenenvilla van Herman den Blijker!
Gluren in de miljoenenvilla van Herman den Blijker!
Herman den Blijker deelt prachtig familiegeluk!
Herman den Blijker deelt prachtig familiegeluk!
Lees alle artikelen over Herman den Blijker