Nieuwe editie

Interview met Kim Kötter

Ex-Miss Universe Nederland Kim Kötter organiseert missverkiezingen, presenteert evenementen, blogt,  is moeder van baby Muck, is entertainment & lifestyle deskundige op televisie en reist voor de muziek van haar man Jaap Reesema regelmatig naar Los Angeles. Maar gelukkig had ze ook even tijd voor ons! Lees het interview met Kim op de website.

Hoe belangrijk is kleding voor jou?

“Het is niet iets waar ik me van oudsher heel erg mee bezig hou. Vroeger hielp mijn moeder me. Als ik nu terugkijk, denk ik wel: mam, wat heb je me aangedaan? Doordat ik in die lifestylehoek terecht ben gekomen, heb ik nu het geluk dat ik van veel merken leuke kleren krijg. Maar ik heb geen schoenentik, of zo…”

Vind je het leuk om jezelf op te tutten?

“Ja, maar ik heb een eigen stijltje. Zo ben ik niet per se van de jurkjes. Als ik naar premières ga, vind ik het wel leuk om uit te pakken. Gelukkig heb ik dan adresjes waar ik naar toe kan. Ik word op de hoogte gesteld van de laatste trends en leer er veel van als andere mensen me kleden en opmaken.”

Heb je een vaste styliste? 

“Nee, ik ga naar pr-bureaus en kledingmerken en zoek mijn kleding zelf uit. De merken weten inmiddels waar ze me blij mee kunnen maken. Tijdens en na de zwangerschap was het wel even lastig om mijn lichaam weer te leren kennen.”

Ben je jezelf anders gaan kleden sinds je moeder bent? 

“Niet omdat ik moeder ben, maar omdat mijn lichaam anders is. Vóór mijn zwangerschap droeg ik meestal wijde topjes. Als ik dat nu doe, is het net alsof ik wéér zwanger ben… Ik kan de meeste kleding gelukkig wel weer aan. Het is alleen even zoeken naar wat nu het best bij me past. Ik heb ook altijd een extra set kleding bij me, omdat ik bang ben dat ik ondergespuugd word.”

Hoe ziet Jaap jou het liefst? 

“Helemaal naturel. Hij houdt ook niet van sieraden en volgens hem is er geen man die hakken mooi vindt. En lippenstift haat-ie echt. Bij mijn ouders is dat juist tegenovergesteld. Mijn vader vindt altijd dat ik te weinig make-up draag. Als we daar slapen en ik kom beneden, dan zegt m’n vader: ‘Kim, doe nou eens beter je best’. Er was een tijd dat mijn vader leading was. Dan vroeg ik: pap, kan dit? En dan zei hij: ‘Doe eens wat meer make-up op’. Hij is de meest ijdele van ons gezin. Regelmatig klaagt hij dat hij niets heeft om aan te trekken en hij houdt ook echt van shoppen. Heel leuk. Met Jaap kan dat niet, dan krijgen we ruzie. Hij heeft altijd een excuus om niet te gaan. Ik shop vaak voor hem, dan neem ik alles mee en kan hij dat thuis passen.”


Lees het hele interview in de nieuwste editie! 


Gewoon het leukste blad van Nederland