Numidia banner 100pmagazine
Delen

Numidia raakt kijkers met heftig verleden “Uit huis geplaatst”

De openhartige verhalen over haar verleden zorgen voor veel emoties bij de artiesten én kijkers thuis...

Numidia

Numidia El Morabet is een Marokkaans-Nederlandse zangeres bekend onder de naam Numidia. In 2015 deed zij mee aan The voice of Holland en zij kwam in het team van Angela Groothuizen terecht. Numidia redde het tot de finale, maar won helaas niet. De zangeres ging zich daarna focussen op haar school en haar muzikale carrière zette zij op een lager pitje. Jaren daarna ging Numidia weer meer met de muziek doen en zij bracht eigen nummers uit met grote artiesten als Ronnie Flex, Bizzey en Famke Louise.

Dit jaar zingt Numidia, samen met nog veel andere Nederlandse zangers en zangeressen, de sterren van de hemel bij Beste Zangers. Afgelopen zaterdag was het de avond van Numidia, daarin deelde ze tussen de nummers door haar openhartige verhaal over haar verleden.

Uitlaatklep

Dansen en zingen was voor Numidia altijd een uitlaatklep, want thuis ging het niet goed. Numidia vertelt openhartig over haar moeilijke jeugd. “Mijn ouders hadden altijd ruzie, altijd vechten”, zegt ze geëmotioneerd. “Ik zat dan op mijn kamer met de muziek keihard aan.” Omdat haar vader alcoholist is en drugs gebruikt, moet er regelmatig politie aan te pas komen. “Maar ze deden niks”, aldus de zangeres. “De volgende dag was het weer hetzelfde verhaal: mijn moeder weer huilen, mijn vader weer schreeuwen en met messen zwaaien. Het liep echt heel zwaar uit de hand.”

Jeugdzorg

Uiteindelijk loopt het zo erg uit de hand dat Numidia door Jeugdzorg uit huis wordt geplaatst en haar ouders op haar zestiende voor de kinderrechter moeten verschijnen van de Kinderbescherming. “Dat was best eng”, vertelt ze over die tijd. “Ik had eigenlijk gewoon een rechtszaak tegen mijn ouders als kind.”

Betere tijden

Het was een lange weg, maar het gaat nu eindelijk weer goed met haar. Ook heeft ze weer een goede band met haar ouders opgebouwd. “De impact van deze situatie is eigenlijk heel positief. Ik ben hierdoor heel wijs en sterk geworden en kijk waar ik zit.” Numidia helpt nu zelf jongeren die in de jeugdzorg of een pleeggezin zitten. “Ik zeg tegen hun: ‘Niks is onmogelijk, het bestaat niet. Je moet het mogelijk maken in je hoofd om het aan te trekken, om het te doen. Je moet er naartoe lopen, je moet het gewoon doen’

Wat een powervrouw!

https://www.instagram.com/reel/Cxx-zE-IVOF/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

Bron: Beste Zangers, Beeld: Instagram Numidia

Delen

Meer over Numidia El Morabet

WOW: Numidia straalt als nooit te voren in prachtige blauwe jurk
WOW: Numidia straalt als nooit te voren in prachtige blauwe jurk
Numidia poseert in zilveren glitterjurk en wordt overladen met complimenten
Numidia poseert in zilveren glitterjurk en wordt overladen met complimenten
Lees alle artikelen over Numidia El Morabet